Ga terug
+ servings
Aardappeltaart in bladerdeeg uit het Oven Kookboek van Claudia Allemeersch
Aardappeltaart in bladerdeeg
Overheerlijk bijgerecht van aardappel, bladerdeeg en rozemarijn. Zo zorg je ervoor je (kerst)diner een sterrenstatus krijgt!
Aantal 8 personen
Voorbereiding 1 uur

Equipment

  • quichevorm 28 cm, ingevet

Ingrediënten
  

  • 400 gram vastkokende aardappels geschild
  • 5 dl volle melk
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 1 rol bladerdeeg 270 gram, koeling
  • naaldjes van 2 takjes rozemarijn fijngehakt
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 bekertje zure room 125 ml
  • ½ rode ui in flinterdunne ringen
  • 1 eidooier losgeklopt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200℃. Snijd de aardappels (met een mandoline) in dunne plakjes. Breng de melk aan de kook met de knoflook, peper, zout en nootmuskaat. Voeg de aardappel toe, kook 10 minuten en giet af.
  • Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en prik er gaatjes in met een vork. Meng de rozemarijn, kaas, zure room en ui en voeg hier de aardappel aan toe. Meng voorzichtig. Breng op smaak met zout en peper. Vul de taartvorm met dit mengsel.
  • Vouw de rand van het bladerdeeg naar binnen om en bestrijk  de bovenkant van het bladerdeeg met eidooier. Bak de taart 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarde

Calorieën: 344kcal | koolhydraten: 29g | eiwit: 11g | vet: 20g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 45mg | vezels: 2g | suiker: 4g | vitamine C: 11mg