Foodcourt in Den Haag

Hotspot Hofhouse

Den Haag doet mee aan de trend van foodcourts. Half juni opende het Hofhouse haar deuren en 29 juni jongstleden was de officiële opening met een spetterende presentatie. En het was druk aan de Rijnstraat! In het Hofhouse (naast station Den Haag Centraal) kun je terecht van ontbijt tot diner. Er zijn 6 vaste foodunits en 2 per seizoen wisselende pop-ups én een grote bar. Het gebouw dat ontworpen is door architectenbureau OMA (opgericht door Rem Koolhaas) is volledig door glas omgeven wat het een zakelijk karakter geeft. Binnen zit je echter tussen de palmbomen. De foodbars hebben een open karakter, je ziet dat de gerechten á la minute klaargemaakt worden. Hofhouse heeft 350 zitplaatsen. Naast gezellig eten of borrelen kun je hier ook terecht om met je laptop te werken.

Keus te over!

In het Hofhouse zitten dus verschillende eetgelegenheden.

  • Bij Da Portare VIA kun je heerlijke pizza’s eten. Niet alleen Red Pizza’s met tomatensaus, maar ook White Pizza’s met olijfolie. Daarnaast ook sandwiches van focaccia brood, salades en echte Italiaanse biertjes en soda’s.
  • Ook het inmiddels bekende concept SLA saladbar (kijk nog even naar het recept van de Japanse salade!) heeft een vestiging in het Hofhouse. Heerlijke salades die je zelf samen kunt stellen, veggie bowls, soep en diverse soorten sapjes.
  • Mad Mex heeft Mexicaanse gerechten op het menu staan zoals burrito’s, taco’s en quesadilla’s. Verder lekkere hapjes als empanada’s en tortilla’s.
  • Bij Burgerz kun je 100% beef, 100% kip of vegetarische burgers krijgen in alle soorten en maten. En verse frieten, milkshakes en pancakes. Dit concept zit inmiddels op meerdere locaties in de buurt (o.a. Scheveningen en Delft).
  • Toastable biedt volop tosti’s aan met verschillende soorten beleg, waaronder ook een Tosti Quarters (in vieren gesneden met dipsaus).
  • Dan is er nog Noomi met heerlijke eten uit de Aziatische keuken. Bowls, ramensoep en steamed buns, alles in diverse varianten.
  • Pop up Lekkernijs die voor je ogen smoothies door middel van het toevoegen van stikstof omtovert tot heerlijk ijs en Zilt en Zalig met verse oesters maken het geheel af.

Gericht op de toekomst

Heerlijk om een plekje te zoeken op een van de lekkere banken en iets te bestellen wanneer je daar trek ik hebt. De ene keer is het iets Mexicaans waar je zin in hebt en de andere keer liever een pizza. Bij het Hofhouse kun je voor alles terecht, ook lekkere cocktails aan de immens grote bar. En nu maar hopen dat het goed gaat lopen. Te meer omdat er op een steenworp afstand enige tijd eerder een andere foodhal is geopend. Maar met de komst van de vele ambtenaren die op termijn boven het Hofhouse hun bureau krijgen gaat dat vast wel goedkomen!

Op de hoogte blijven van nieuwe culinaire hotspots in Nederland? Meld je aan voor de nieuwsbrief.