Scheveningen

Kidsproof: WijnSpijs-restaurant Lemongrass

Ben je op zoek naar een geweldig WijnSpijs-restaurant, dan moet je beslist eens naar restaurant Lemongrass in Scheveningen. Hier hebben ze zo’n  1300 wijnen op de kaart, bovendien zijn ze twee jaar geleden nog gekozen als ‘Wijnrestaurant van het jaar’ door restaurantgids Grootspraak! Dat zegt wat! Maar des te verrassender als je hoort dat je hier ook met kinderen supergezellig kunt eten. Dat blijkt uit het verhaal van Miranda van Elswijk uit Gouda. Deze enthousiaste recensie is van haar hand…

“Een jaar of vijftien geleden had ik een huis in Scheveningen, in de kleurrijke Korbootstraat. Samen met mijn vriend Ramon slenterde ik uren over het strand en de boulevard, in de winkelstraat en door de haven. Vaak strandden we bij Lemongrass aan de Dr. Lelykade. Ook nadat we al lang en breed samenwoonden in Gouda, gingen we regelmatig terug naar het restaurant. Toen onze zoon Niels net geboren was, kwam hij er al. Hij heeft er destijds weinig van meegekregen, want hij lag in een hoekje van de zaak in zijn Maxi-Cosi heerlijk te slapen.

Kinderen niet in de verdomhoek!

Nu, twaalf jaar later, waren we weer eens in Scheveningen. Hoogste tijd om Niels écht kennis te laten maken met Lemongrass, samen met zijn zus Sofie van negen. Ze lusten (bijna) alles; dat is meestal niet het probleem als we met hen uit eten gaan. Wat vaak wel tegenvalt, is het aanbod van restaurants voor kinderen. Het is niet altijd mogelijk om een gerecht van de kaart in een kleinere portie te bestellen, of om twee borden te krijgen bij één gerecht. Het kindermenu bekijken Niels en Sofie vaak niet eens, uit angst dat ze friet en kipnuggets krijgen voorgeschoteld. Gelukkig is Lemongrass een zeer positieve uitzondering. De kinderen konden kiezen tussen carpaccio of zalm als voorgerecht en tussen kabeljauw of kalfsvlees als hoofdgerecht en daar gingen hun ogen van stralen. Sofie koos voor de zalm, die nagenoeg rauw op tafel kwam. Binnen twee tellen was de flinke moot op; een goed teken zullen we maar zeggen. Niels koos de carpaccio, die precies was wat hij ervan verwachtte: dungesneden rundvlees met pijnboompitten, kaas en sla. Ook de hoofdgerechten (vis voor Sofie en vlees voor Niels) voldeden aan de verwachtingen. Wat de kinderen vooral zeer verblijdde, was dat de sausjes als ‘streepjes en stipjes’ op hun bord lagen, net als bij de volwassenen. Ramon koos voor de soep van schaal- en schelpdieren. Hij kreeg een mooi diep bord voor zich, gevuld met kleine stukken vis; aan tafel werd de soep erbij geschonken uit een kannetje. Naast de kan stond een glaasje met baba ganoush. De Italiaanse crostini hebben we niet gezien, omdat Sofie die ongemerkt had opgesnoept. Ik had gegrilde tonijn met een garnituur geïnspireerd op de salade niçoise. Bovenop de tonijn lag een gepocheerd eitje. Als dessert kozen we ‘Café Glacé’: diverse bereidingen en structuren van koude koffie. Ongelooflijk knap gemaakt, met name de jelly-achtige miniblokjes met de smaak van espresso.

Mét Wijn-Spijsadvies

Lemongrass heeft geen uitgebreide menukaart, maar biedt een selectie van vlees uit Ierland of Australië, lamsvlees uit Nederland en vis van de visafslag om de hoek. Bij de gerechten staat vermeld welke wijnen er bij passen.”

Met dank aan Jody Mijts voor de foto’s!

 

Op de hoogte blijven van de laatste hotspots in Nederland? Geef je op voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *