Weekmenu #14

5x troosteten in Coronatijd

Corona heeft de wereld nu al veranderd. Een horrorfilm glijdt aan je voorbij, terwijl de zon buiten schijnt. Heel onwerkelijk. Ik moet er aan wennen. Zeker als je dan ook nog hoort dat een vriendin al 11 dagen op de IC ligt…

Om deze tijd wat lichter te maken, focus ik deze week op troosteten. Wat is het voor mij, en wat betekent troosteten voor mijn familieleden. Kortom: een weekmenu vol guilty pleasures als kleine lichtpuntjes in een zwarte wereld.

We verwennen onszelf en maken vanzelfsprekend ook een fles wijn open! Ik wel tenminste. Uiteraard een bijpassende. Welke? Niet moeilijk, bekijk mijn wijnadvies bij elk recept. En bestel dat flesje dan meteen online bij een van je (kleine) online wijn-webshops. Help onze ondernemers.

Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor net dat stukje extra, voor meer happyness aan tafel. 

MAANDAG

Op maandag houden we het vegetarisch, niet alleen op I Love Food & Wine, maar ook hier in huis. Ik kies voor mijn eigen troostmaaltijd: tomaten-maaltijdsoep met pesto. Soep herinnert mij aan vroeger. Als ik ziek was, dan kookte mijn moeder verse bouillon. Die geur van een bouillon die uren lang pruttelt op het vuur geeft troost. Dit recept van tomaten-maaltijdsoep is geschikt voor vegetariërs, maar ik maak hem het liefst van een verse bouillon (zie onderaan het recept), dan is ie helaas niet meer vegetarisch. Maar mijn nostalgisch gevoel wordt wel bevredigd.

Tomaten-maaltijdsoep met pistou
Tomaten-maaltijdsoep met pistou

DINSDAG

‘Troosteten; waar denk je aan’, vraag ik mijn zoon. Zonder verder diep na te denken noemt hij mijn goulash van varkensvlees. Zijn lievelingsgerecht van vroeger. Dus die zetten we op het menu. Simpel om te maken en sneller klaar dan een versie met rundvlees.

Goulash van varkensvlees
Goulash van varkensvlees

WOENSDAG

Troosteten? Mijn dochter kan eigenlijk moeilijk kiezen als ik vraag naar haar guilty pleasures of troostrijke maaltijd. Zij vindt heel veel dingen lekker. Voor deze week valt haar keus op mijn risotto met verse asperges: smeuïg, romig met beetgare witte asperges. Echt wow… Ik heb de boodschappen inmiddels al in huis, jij ook?

Risotto met asperges
Risotto met asperges

DONDERDAG

Mijn man heeft weer een heel ander idee: hij kiest voor goed gevulde nasi goreng! Daar wordt hij blij van. Dit recept komt uit het basisboek Indonesië. Ruim aangekleed met gebakken eieren en garnalen. En vergeet niet zelf pindasaus te maken. Daar is mijn lief ook dol op: de smaak van zijn herinnering!

Nasi goreng met kip en garnalen
Nasi goreng met kip en garnalen

VRIJDAG

Met het oog op het weekend: Baby Ruth cake. Dit is een ware guilty pleasure. Als je van snickers houdt, dan is dit ook jouw taart. Simpel, maar machtig. Moet toch kunnen voor een keer…

Baby Ruth-cake
Baby Ruth-cake

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Weekmenu 44 Kookboek favorietenBenieuwd naar mijn andere favorieten? Hier vind je er vijf.

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *