Dit jaar vieren we kerst gezellig thuis in klein gezelschap. En we gaan zelf de keuken in. En dan komt de vraag: ‘Wat gaan we dan eten deze Kerst?’. De smaakvolle oplossing is dichtbij…
Dit vegetarische kerstmenu komt uit het kookboek KERST, gemaakt door culinaire echtpaar Mireile & Arno van The Holy Kauw Company. Bovendien niet moeilijk om te maken, én toch héél bijzonder. Alle recepten zijn getest!
Natuurlijk wil je tijdens je kerstdiner bijpassende wijnen schenken! Daarom hebben we de wijn alvast voor je uitgezocht. In samenwerking met importeur Vinoblesse vormen deze 3 flessen een prachtige wijn-spijscombinatie.
Wil je er verzekerd van zijn dat je wijn in huis hebt? Je kunt deze wijn bestellen via de website van VINOBLESSE. Kijk hier voor meer informatie!
Bietencarpaccio-met-frambozen
Pastinaaksoep met gember en peer
Hartige strudel met prei en olijven
vanille-kokosbavaroise met frambozensaus
Vegetarisch voorgerecht
Bietencarpaccio met frambozen
Dit vegetarische kerstmenu bestaat uit vier gangen. Feestelijke suggestie als voorgerecht: bietencarpaccio met frambozen. Heel eenvoudig om te maken; in 15 minuten op tafel. Schenk er een mooie Beaujolais bij, zoals een Fleurie.

VEGETARISCHE SOEP
Pastinaaksoep met gember en peer
Soep heeft, geheel ten onrechte, een stoffig imago. Soep is handig in de voorbereiding omdat je ‘m alleen nog maar hoeft op te warmen en garneren. En deze pastinaaksoep is ook nog eens niet-normaal lekker. Heel zacht van smaak, de peer zorgt voor een klein zoetje op de achtergrond. De gember geeft wat pit. Iedereen vraagt je om het recept, let maar op!
RECEPT NODIG? Hier vind je het recept!

VEGETARISCH HOOFDGERECHT
Hartige strudel gevuld met olijven
Dit is nou typisch zo’n slim-denken-gerecht. Je kunt deze hartige strudel met prei en olijven een dag of twee van tevoren maken en in vershoudfolie bewaren in de koelkast. Warm nog even op onder aluminiumfolie voor het serveren en klaar! Deze strudel kan trouwens ook heel goed als bijgerecht geserveerd worden. Houd je over? Gebruik dat als een New-Years-Eve-hapje.
RECEPT NODIG? Hier vind je het recept!

DESSERT
Vanille-kokosbavaroise met frambozensaus
Begin op tijd met het maken van de kokosbavaroise, want die moet minstens 6 uur opstijven in de koelkast. Je kunt de pudding ook de dag van tevoren maken. De zelfgemaakte frambozensaus maakt het geheel heerlijk fris.
RECEPT NODIG? Hier vind je het recept!

Nog een vegetarisch kerstmenu nodig? Hier is nog een suggestie.
Deze recepten komen uit het kookboek KERST van The Holy Kauw Company.
Titel : KERST
Auteur : The Holy Kauw Company: Arno & Mireille van Elst
Uitgever : Uitgeverij Snor
ISBN : 978 94 6314 074 4
Prijs : € 21,99, nu 12,99
BEWAAR DIT KERSTMENU OP PINTEREST!
Wil je dit kerstmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!