Kerst 2020: alles wordt anders dan anders. Corona (oftewel Covid-19) speelt ons parten. Dit jaar zitten we gezellig thuis, want de besmettingscijfers voorspellen niet veel goeds! Maar niet getreurd, ook in klein gezelschap is het fijn & sfeervol om kerst te vieren. We gaan gewoon zelf de keuken in. En dan komt de vraag: ‘Wat gaan we eten deze Kerst?’. De smaakvolle oplossing is dichtbij…
Download mijn KERST SPECIAL; ik heb 5 verschillende kerstmenu’s gemaakt. Voor ieder wat wils. Het vegetarisch kerstmenu komt uit het kookboek KERST, gemaakt door culinaire echtpaar Mireile & Arno van The Holy Kauw Company. Bovendien niet moeilijk om te maken, én toch héél bijzonder. Alle recepten zijn getest!
Natuurlijk wil je tijdens je kerstdiner bijpassende wijnen schenken! Daarom hebben we de wijn alvast voor je uitgezocht. In samenwerking met importeur Vinoblesse vormen deze 3 flessen een prachtige wijn-spijscombinatie. Helaas is deze wijnbox inmiddels niet meer te bestellen!
Wil je er verzekerd van zijn dat je wijn in huis hebt? Je kunt ook andere vergelijkbare wijn bestellen via de website van VINOBLESSE. Kijk hier voor meer informatie!
Bietencarpaccio-met-frambozen
Pastinaaksoep met gember en peer
Hartige strudel met prei en olijven
vanille-kokosbavaroise met frambozensaus
Vegetarisch voorgerecht
bietencarpaccio met frambozen
In de KERST SPECIAL bestaat het vegetarische menu uit drie gangen. Maar je kunt er heel gemakkelijk vier gangen van maken. Feestelijke suggestie: bietencarpaccio met frambozen. Heel eenvoudig om te maken; in 15 minuten op tafel. Schenk er een mooie Beaujolais bij, zoals een Fleurie.
VEGETARISCHE SOEP
pastinaaksoep met gember en peer
Soep heeft, geheel ten onrechte, een stoffig imago. Soep is handig in de voorbereiding omdat je ‘m alleen nog maar hoeft op te warmen en garneren. En deze pastinaaksoep is ook nog eens niet-normaal lekker. Heel zacht van smaak, de peer zorgt voor een klein zoetje op de achtergrond. De gember geeft wat pit. Iedereen vraagt je om het recept, let maar op!
RECEPT NODIG? DOWNLOAD DE KERST SPECIAL!
VEGETARISCH HOOFDGERECHT
hartige strudel gevuld met olijven
Dit is nou typisch zo’n slim-denken-gerecht. Je kunt deze hartige strudel met prei en olijven een dag of twee van tevoren maken en in vershoudfolie bewaren in de koelkast. Warm nog even op onder aluminiumfolie voor het serveren en klaar! Deze strudel kan trouwens ook heel goed als bijgerecht geserveerd worden. Houd je over? Gebruik dat als een New-Years-Eve-hapje.
RECEPT NODIG? DOWNLOAD DE KERST SPECIAL!
DESSERT
vanille-kokosbavaroise met frambozensaus
Begin op tijd met het maken van de kokosbavaroise, want die moet minstens 6 uur opstijven in de koelkast. Je kunt de pudding ook de dag van tevoren maken. De zelfgemaakte frambozensaus maakt het geheel heerlijk fris.
RECEPT NODIG? DOWNLOAD DE KERST SPECIAL!
Nog een vegetarisch kerstmenu nodig? Hier is nog een suggestie.
Deze recepten komen uit het kookboek KERST van The Holy Kauw Company.
Titel : KERST
Auteur : The Holy Kauw Company: Arno & Mireille van Elst
Uitgever : Uitgeverij Snor
ISBN : 978 94 6314 074 4
Prijs : € € 21,99
BEWAAR DIT KERSTMENU OP PINTEREST!
Wil je dit kerstmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen