Arbeidsvitaminen

Lekker gezond aan het werk

De vakantie is achter de rug en het gewone leven neemt weer zijn aanvang. Er moet weer gewerkt worden… Maar op de werkvloer, of tijdens de pauze op school, is het verstandig om gezond te eten. De meeste bedrijfskantines zijn ingericht op doorsnee eten als soep, kroketten, gebakken eieren en brood met kaas. Maar wil je het ‘gezonder’, dan is het zaak om zelf een goede lunchbox te vullen. Het kookboekje ‘Arbeidsvitaminen’ van Mama Mascha helpt je om gerechten te maken die geschikt zijn om mee te nemen.

Na jarenlang als bankdirecteur werkzaam te zijn geweest, gooide Mascha Perquin-Sarneel het roer om. Ze ging koken in plaats van vergaderen. Ze kocht een foodtruck en noemde hem Mama Mascha. Maar het is niet zomaar een foodtruck. Macha rijdt rond met haar mobiele kookschool om mensen te laten zien hoe eenvoudig het is om lekker en gezond te koken.  Het gaat niet om het verkopen van producten. Nee, het gaat om het verkopen van een gezonde leefstijl!

Gezonde lunchbox

Afgelopen voorjaar bracht Mascha, in samenwerking met uitgeverij Loopvis, een heerlijk kookboekje uit ‘Arbeidsvitaminen’. Hierin komt haar missie (hoe breng ik een gezonde levenstijl in de praktijk) opnieuw naar voren. Het boek staat boordevol heerlijke recepten voor alle momenten van een werkdag. Van soepen, salades, hartige taarten, broodjes, heerlijke spreads tot goed zoet en borrelhapjes. Daar tussendoor hoofdstukjes met zinvolle informatie over goede voeding.

Gemakkelijke receptjes

Een aantal receptjes heb ik de revue laten passeren en in eigen keuken uitgetest; preisoep met Friese mosterd, bloemkoolsalade, courgettespaghetti en de auberginerolletjes. Alles is makkelijk te maken met verse ingrediënten die gewoon in de supermarkt te koop zijn. Alleen de ‘courgettespaghetti’ was iets minder succesvol. Zeker als je hem wilt meenemen, dan wordt de salade na een halve dag erg vochtig. Puntje van kritiek: bereidingstijd  ontbreekt. Dat betekent dat je soms toch veel langer bezig bent dan het korte receptje zou doen verwachten. Zoals bijvoorbeeld de auberginerolletjes. Het snijden, en grillen van plakjes aubergine, en ze vervolgens compact oprollen is veel tijdrovender dan je denkt. Maar ben je eenmaal klaar, dan heb je ook wat! Ze waren heerlijk.

Zeer verzorgd

Het boekje is mooi uitgegeven. Fotografie is helder en praktisch. De gerechtjes zijn ‘clean’ gefotografeerd in leuke lunchtrommels, potjes of op vetvrij papier. Extra detail: de binnenzijde van de cover is mooi bedrukt met papier waarop lunchtrommels zijn afgebeeld. In datzelfde papier kreeg ik het kookboekje thuisgestuurd. Oog voor detail; dat hebben ze absoluut!

Kortom: een handzaam en inspirerend kookboekje met simpele gerechtjes voor iedereen die graag lekker en gezond wil lunchen. Dat kan thuis, maar ook op het werk of op school. Een aanrader!

Bestellen? Dat kan hier:

Cover Arbeidsvitaminen-voorTitel                 : Arbeidsvitaminen
Auteur           : Mascha Perquin-Sarneel
Uitgever        : Loopvis
ISBN                : 978 94 92206 213
Prijs                 : € 25,95

 

 

Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

 

2 reacties op “Lekker gezond aan het werk”

 1. Lijkt me inderdaad een heerlijk kookboekje, ook leuk om cadeau te doen.
  Hoe komt u echter aan de prijs van € 14,95? Op de website van Mama Mascha staat namelijk een bedrag van € 17,95.

  • Beste Hetty,
   Ja, die prijs dat is heel vreemd. Inmiddels heb ik hem aangepast aan het bedrag dat Bol.com nu vermeld. Bedankt voor je opmerking!
   Groet, Jolande

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *