Vinify

Als gast aan tafel bij de podcast Wijn & Spijs

Podcasts luisteren; ben jij al fan? Ik wel. Ik luister o.a. naar ‘Etenstijd’ met Yvette van Boven en Teun van de Keuken. Maar sinds kort is er ook een podcast over Wijn & Spijs? Vinify is de host. En…, ik mocht als gast aan tafel om te praten over mijn meest geliefde onderwerp. Vanaf vandaag is deze aflevering te beluisteren via de bekende streamingdiensten. Benieuwd? Luister hier mee!

Een podcast maken is toch weer wat anders dan een podcast luisteren. Ik was dus blij verrast om uitgenodigd te worden door Vinify voor hun nieuwe project en te mogen ervaren hoe dat in z’n werk gaat. Met als kers op de taart: een uur lang praten over mooie wijnen en wijnspijs-combnaties. Hoe leuk is dat!

Maar wie is Vinify? Nog even in het kort: is een van de vele wijn-webshops op het internet en onderdeel van kwaliteits importeur LFE. Maar Vinify onderscheidt zich. Bij hen ligt de focus op Wijn & Spijs en vanuit die gedachte bieden ze betaalbare wijn aan van restaurantkwaliteit.

Kennis opdoen

Om zichzelf beter op de kaart te zetten, maar vooral om iedereen die dat wil van kennis te voorzien over het onderwerp FOODPAIRING is Vinify begonnen met het maken van podcasts. In elke aflevering komt er een specialist aan tafel om zijn of haar vakkennis met de luisteraars te delen over Wijn & Spijs. Een uur lang wordt er gepraat over de perfecte wijn & spijscombinaties aan de hand van vier bijzondere wijnen uit het assortiment van Vinify.

Jolande aan het woord tijdens de opname van podcast Wijn & Spijs
Uitgebreid komt mijn liefde voor rosé aan bod!

Wie zijn de gasten?

Tot nu toe staan er 3 afleveringen online. Wie zijn de gasten tot nu toe? Als eerste kwam topsommelier Edwin Raben aan het woord. Daarna zat chefkok/horecaondernemer Tom Stoker aan tafel en vervolgens mocht ik, Jolande Vos, mijn kennis delen met de luisteraars. Na mijn deelname komen nog de wijnexperts Roger Langhout en Maarten van den Dries aan bod. Dus Stay tuned!

Wat kun je verwachten?

Een goede podcast vraagt om leuke mensen aan tafel. Behalve de gast zitten er, tijdens de opname van de podcast, nog drie mensen voor de microfoon om een interessant gesprek te voeren over wijn en alles wat daar bij komt kijken. Ten eerste Marcella; zij is de host vanuit Vinify en verantwoordelijk voor de branding en contentstrategie. Zij neemt drie bijzondere wijnen mee uit hun assortiment om tijdens de uitzending te proeven en te bespreken. Daarnaast hoor je ook twee jonge mannen praten, Tijmen en Jesper van DOT.PRJCT. Zij houden zich niet alleen bezig met de apparatuur, maar vervullen ook de rol van interviewer en beginnende ‘wijnliefhebbers’. Hierdoor ontstaat een levendig gesprek dat niet alleen interessant is voor doorgewinterde wijnkenners, maar juist voor iedereen die houdt van lekker eten en drinken.

Elke week een ander wijnpakket

Zoals gezegd: aan de hand van vier verschillende wijnen uit het assortiment van Vinify komt alle wijnkennis zachtjes voorbij kabbelen. Tijdens mijn uitzending is gekozen voor een pakket zeer betaalbare wijnen. ‘Proef de elegantie van een Italiaanse pinot grigio, ontdek de ‘beste rosé onder de 10 euro’, laat je verleiden door de frisse nuances van een rode languedoc, en ontmoet de nationale druif van Chili!’, zoals Vinify aankondigt.  Dit zijn ze:Wijnpakket van Jolande Vos tijdens podcast Vinify

  • Pinot Grigio van Cecilia Beretta DOC delle Venezie
  • Rosé van het Spaanse huis Marqués de Cáceres uit Rioja
  • Grenache van het Franse domein Domaine Gayda
  • Carmenère van het Chileense huis Casa Silva

Heb je zin om mee te proeven tijdens het beluisteren van de uitzending?

Benieuwd hoe deze wijnen precies smaken en wat ik erover te vertellen heb? Luister naar de podcast!!! Je vindt hem hier. Of via Spotify, zoek dan op ‘Vinify’.