Snelle pasta's

I Love Food & Wine WEEKMENU #7

Doordeweeks lekker snel klaar, dat wil iedereen die moe uit z’n werk komt. Dat lukt altijd goed met een pastagerecht. Daarom deze week de snelste pasta’s op een rijtje. Alles staat binnen 10 tot 20 minuten op tafel. Zorg dat je boodschappen in huis hebt, dan zit je in een oogwenk aan tafel. Bij zo’n heerlijk pastagerecht hoort een heerlijke wijn. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer happiness aan tafel. 

MAANDAG : 15 minuten

Op meatless monday een heerlijk vegetarische pastagerecht: orzo met feta & spinazie. Afkomstig uit het kookboek Puur Pasta.

Orzo met feta en spinazie
Orzo met feta en spinazie

DINSDAG: 10 minuten

Op dinsdag eten we een pasta met zalm. Die staat al jarenlang bij ons tafel. Heerlijk met die frisse appelkappertjes erbij. Dat maakt hem heel bijzonder.

Pasta met zalm
Pasta met gerookte zalmsaus

WOENSDAG: 15 minuten

Op woensdag kies ik voor bloemkool. Dit keer niet met een balletje gehakt. Maar gebakken door de pasta. Ansjovis is hier de smaakmaker. Proberen waard! Ik zet dit pastagerecht alvast op mijn boodschappenlijst…

Pasta met bloemkool
Pasta met gebakken bloemkool

DONDERDAG: 20 minuten

Op donderdag onze lievelingspasta: spaghetti met een wodka-spekjessaus. Die is echt fantastisch. Op de foto zie je een korte pasta, maar wij vinden hem met spaghetti eigenlijk lekkerder.

Pasta met tomaten-wodkasaus
Pasta met tomaten-wodkasaus

VRIJDAG: 15 minuten

Met het oog op het weekend: verse pasta Tagliolini bicolore met garnalen en groene asperges. Ook dit is een toppertje. Eenmaal ontdekt dan komt ie niet meer van je favorietenlijst. Echt heerlijk.

Pasta met gamba's en asperges
Pasta met gamba’s en asperges

 

KLIK OP DE BOVENSTAANDE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT
van een supersnel pastagerecht!

Nog niet voldoende keus? Dit zijn mijn favorieten…