Meer weten over zeeduivel

Vis zonder graten!

Wil je als liefhebber van ‘I Love Food & Wine’ eens iets anders dan de meest gegeten vissoorten op je bord? Kies dan niet voor de meest voor de hand liggende zalm, kibbeling of lekkerbek, want de zee biedt nog zoveel meer aan heerlijke zeevruchten. Probeer eens een gerecht met zeeduivel; een vis zonder graten! Deze vis heeft weliswaar niet het meest aantrekkelijke uiterlijk, maar heeft wel een heel aantrekkelijke smaak.

Wist je dat deze vis helemaal geen graten in zich heeft, maar slechts een dik bot in het midden? En het deel van de vis dat wordt gegeten, is eigenlijk het staartdeel. Heerlijk stevig visvlees, dat geschikt is om te stoven, bakken, grillen of stomen.  Wat dacht je van zeeduivel met sesamkorst en spinazie?

Zelf fileren
Je kunt mooie stukken zeeduivel kopen bij de visspecialist. De onprettig ogende kop is dan afgesneden. Heb je altijd al operatieassistent willen worden en wil je je liever uitleven op het fileren van een hele zeeduivel? Hoe dit moet, zie je in het volgende instructiefilmpje op YouTube.
De zeeduivel wordt als bijvangst vers aangevoerd door vissers die deze vis in hun sleepnetten hebben getroffen. Op deze vis wordt dus niet doelbewust gejaagd. Als je deze vis dus kunt kopen, geniet er dan van als een ware delicatesse. Want hij is duivels lekker!