Fishermans Thursday
Zeeduivel met sesamkorst en spinazie

In de maand oktober staat de zeeduivel in de schijnwerpers bij het visbureau. Een heerlijke vis, die door de Hollandse vissers als ‘bijvangst’ aan land wordt gebracht. Dat is wel een dingetje: even checken of de zeeduivel op het door jou gewenste moment verkrijgbaar is.  Maar let op: deze vis is wel wat prijzig. Misschien meer geschikt voor in het weekend?

Welke wijn bij Zeeduivel met sesamkorst en spinazie?

Door de Aziatische ingrediënten krijgt dit visgerecht een volle, stevige smaak. Kies voor een rose met een bite.

4 personen35 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram zeeduivelfilet, in 4 gelijke stukken
  • 3 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels sesamzaad
  • 1 ei
  • 250 gram (Japanse) noedels
  • 5 eetlepels olie
  • 1 rode peper, zonder zaadlijsten in reepjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 3 cm gemberwortel, geschild en fijngeraspt
  • 600 gram spinazie
  • 2-­3 eetlepels sojasaus
  • 1 limoen, in partjes

Stap 1

Dep de zeeduivel droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper. Strooi de bloem en het sesamzaad elk apart op een bord. Klop het ei in een diep bord los. Haal de visfilets door de bloem en vervolgens door het ei. Paneer tenslotte in het sesamzaad.

Stap 2

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit 2 el olie in een wok. Fruit de rode peper, de knoflook en gember 1 minuut. Voeg de spinazie in handzame porties toe en laat het blad al omscheppend slinken. Verhit intussen de laatste 3 el olie in een koekenpan. Bak de zeeduivelfilets in 3­ tot 4 minuten per kant goudbruin en gaar (zie tip). Verdeel de noedels met de spinazie over 4 borden. Besprenkel met sojasaus naar smaak en leg er de zeeduivelfilet bij. Serveer met partjes limoen.

TIP
Bak de zeeduivelfilets op matig vuur zodat het sesamzaad niet te donker kleurt en zijn volle aroma houdt.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief

 

Geef je waardering
Naam recept
Zeeduivel met sesamkorst en spinazie
Geplaatst op
Totale kooktijd
Waardering
21star1stargraygraygray Based on 2 Review(s)

One thought on “Zeeduivel met sesamkorst en spinazie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *