In de maand oktober staat de zeeduivel in de schijnwerpers bij het visbureau. Een heerlijke vis, die door de Hollandse vissers als ‘bijvangst’ aan land wordt gebracht. Dat is wel een dingetje: even checken of de zeeduivel op het door jou gewenste moment verkrijgbaar is, misschien even bestellen. En let op: deze vis is wel wat prijzig. Misschien meer geschikt voor in het weekend? Anyway: een vis die door zijn stevigheid zeer geschikt is om te paneren en te bakken of grillen. Enjoy!
Welke wijn bij Zeeduivel met sesamkorst en spinazie?
Door de Aziatische ingrediënten krijgt dit visgerecht een volle, stevige smaak. Kies voor een rose met een bite.
Perfecte Wijn & Spijs combinatie: Portugese rosé uit de Douro
€ 21,47Een stevige rosé; dat is deze gastronomische versie uit de Douro. Gemaakt van 3 inheemse druiven (Mourisco, Rufete en Touriga Nacional). Elegant en bloemig aan de ene kant, maar stevig door de aanwezige houtlagering. Kan makkelijk op tegen deze zeeduivel met sesamkorst.
Zeeduivel met sesamkorst
Ingredienten
- 600 gram zeeduivelfilet in 4 gelijke stukken
- 3 eetlepels bloem
- 4 eetlepels sesamzaad
- 1 ei
- 250 gram Japanse noedels
- 5 eetlepels olie
- 1 rode peper zonder zaadlijsten in reepjes
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 3 cm gemberwortel geschild en fijngeraspt
- 600 gram spinazie
- 2- 3 eetlepels sojasaus
- 1 limoen in partjes
Bereiding
- Dep de zeeduivel droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper. Strooi de bloem en het sesamzaad elk apart op een bord. Klop het ei in een diep bord los. Haal de visfilets door de bloem en vervolgens door het ei. Paneer tenslotte in het sesamzaad.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit 2 eetlepels olie in een wok. Fruit de rode peper, de knoflook en gember 1 minuut. Voeg de spinazie in handzame porties toe en laat het blad al omscheppend slinken.
- Verhit intussen de laatste 3 eetlepels olie in een koekenpan. Bak de zeeduivelfilets in 3 tot 4 minuten per kant goudbruin en gaar (zie tip).
- Verdeel de noedels met de spinazie over 4 borden. Besprenkel met sojasaus naar smaak en leg er de zeeduivelfilet bij. Serveer met partjes limoen.
TIP
Bak de zeeduivelfilets op matig vuur zodat het sesamzaad niet te donker kleurt en zijn volle aroma houdt.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄
Download 'm nu!
Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.
Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.
Bestel 'm direct!