Heerlijk simpel

Gehaktballetjes in romige dillesaus

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Uit het kookboek ‘Heerlijk simpel’ van Janneke Philippi komen deze eenvoudige gehaktballetjes in romige dillesaus. Het gerecht heeft iets weg van de Zweedse gehaktballetjes in cognacsaus. Maar bacon en dille zorgen hier voor een andere smaak.

Portret Janneke Philippi
Portret Janneke Philippi

Janneke: ‘Deze gehaktballetjes zijn spontaan eens ontstaan toen ik nog een stukje bacon en half bakje mascarpone in huis had. Voor wat extra pit wil ik nog weleens een chilipepertje toevoegen.’

 

Welke wijn bij gehaktballetjes in romige dillesaus?

Smeuïge gehaktballetjes in een romige dillesaus. Hier drink je chardonnay bij! Het mag er eentje zijn met wat lichte houtlagering.

Gehaktballetjes met bacon en dillesaus
Gehaktballetjes in dillesaus van Janneke Philippi
Bereiding: 40 min
Eenvoudig te maken gehaktballetjes in een romige dillesaus. Serveer met lintmacaroni en een salade en hebt in mum van tijd een koningsmaal op tafel staan.
Aantal 4 personen

Ingredienten
  

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 4 eetlepels broodkruim of paneermeel
  • 4 eetlepels fijngehakte dille
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gram bacon stukje
  • 100 ml witte wijn chardonnay
  • 125 gram mascarpone

Bereiding
 

  • Meng het gehakt met het ei, het broodkruim of paneermeel en 3 eetlepels dille. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vorm met natgemaakte handen kleine balletjes van het gehakt.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 12-15 minuten bruin en gaar.
  • Pel en snipper intussen de knoflook. Snijd de bacon in kleine blokjes. Schep de gehaktballetjes uit de pan.
  • Bak in het bakvet de bacon in 4 minuten knapperig uit. Schep de knoflook erdoor. Schenk de wijn erbij. Leg de gehaktballetjes terug in de pan en verwarm nog 5 minuten.
  • Roer de mascarpone los met 3 eetlepels van het braadvet. Schenk de mascarpone in de pan en roer de saus glad. Verwarm nog 2 minuten, maar laat de saus niet meer koken! (anders gaat de saus schiften)
  • Voeg de resterende dille toe aan de saus en breng op smaak met peper. Lekker met lintpasta, rijst of brood.

Het kookboek: heerlijk simpel

In Heerlijk simpel geeft Janneke meer dan 100 recepten voor iedereen die van lekker eten houdt. Een boek boordevol inspiratie voor een doordeweekse dag. Al eerder publiceerden we uit dit boek Mac ‘n’ cheese en panna cotta met koffie.

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:

Cover Heerlijk SimpelTitel : Heerlijk simpel
Auteur : Janneke Philippi
Uitgever : Uitgeverij Fontaine
ISBN : 978 90 5956 7597
Prijs : € 24,95

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept