Fresh Food Friends

Winnaar Amuse Wedstrijd met Gramona

Tien restaurants stonden in de finale van de Gramona Amuse Wedstrijd. Ze moesten een amuse ontwikkelen die past bij de 2012 Cava Gramona Gran Reserva ‘La Cuvée’.

Op 6 oktober vond deze finale plaats in het restaurant Le Début van de Hogere Hotelschool The Hague/Amsterdam in Amsterdam. Een 7-koppige jury bepaalde de winnaar, en dat werd verswinkel/restaurant Fresh Food Friends uit Rotterdam, gesitueerd in de Markthal.

Wat hadden ze bedacht?

Een amuse van gebakken langoustine, tartaar van langoustine, oestercrème, vadouvan-vinaigrette, geflankeerd met een geïmpregneerde druif met de Cava Gramona.

Biologisch gecertificeerd

Het zeer dynamische familiebedrijf Gramona bestaat sinds 1881, momenteel maakt de 5e generatie van hoofdzakelijk 150 hectaren eigen wijngaarden formidabele mousserende wijnen die sinds 2012 gecertificeerd biologisch zijn, al werkt men ook voornamelijk biodynamisch.

52 deelnemers

Voor de wedstrijd hadden zich 52 restaurants ingeschreven; van restaurants met een Michelin ster tot eetcafé’s. Elke aanmelding ontving een fles 2012 Cava Gramona Gran Reserva ‘La Cuvée’ om de perfecte amuse bij de Cava te creëren. Het was voor de jury geen gemakkelijke opdracht om de 10 finalisten uit te kiezen. En dat is het leuke aan deze wedstrijd; elk horecabedrijf, ongeacht concept, keuken of niveau kan meedoen en winnen. Het gaat immers om de perfecte wijn- spijs combinatie, niet alleen om de amuse.

De 1ste prijs die Fresh Food Friends heeft gewonnen is een volledig verzorgde reis naar Barcelona voor 2 personen voor 2 nachten. Inclusief vluchten, hotel, een bezoek aan de kelder en wijngaarden van Gramona en een diner in een restaurant met een Michelinster.

Winnaar Amuse Wedstrijd GramonaVan links naar Rechts: William Bekker (Fresh Food Friends), Xavier Gramona (Cava Gramona), Kevin van Leeuwen (Fresh Food Friends), Jan van Lissum (Gault&Millau).

De 10 finalisten waren:

  • Conservatorium hotel/Taiko (Amsterdam)
  • Restaurant Bos en Duin (Den Hoorn)
  • Pullman (Eindhoven)
  • De Kluizenaer (Goes)
  • Restaurant de Pauw (Groningen)
  • Restaurant de Gouden bock (Middelburg)
  • Restaurant aan de Vliet (Rijnsburg)
  • Fresh Food Friends (Rotterdam)
  • Restaurant Stiel (Schagen)
  • Restaurant Vista (Willemstad)

De Cava is online te koop bij QV Select en kost € 18,-.

Op de hoogte blijven van het laatste WijnSpijs nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *