Vol rood

Seghesio Zinfandel

Sonoma County in Californië kent een aantal valleien met een grote variëteit aan bodemsoorten. De AVA (Approved Viticultural Area, een beschermde herkomstbenaming) Sonoma Valley loopt van Carneros in het zuiden tot aan de splitsing van de Russian River en de Sonoma Creek in het noorden. Onder invloed van de oceaan heerst er een gematigd klimaat. Het is moeilijk om het karakter van de Sonoma Valley-wijnen in het algemeen te beschrijven, te veel hangt af van de druif, ligging en het wijnbedrijf. Deze Zinfandel is in elk geval een pareltje en de trots van de familie Seghesio. Hun authentieke zinfandelstokken behoren tot de oudste van Californië. Zij hebben een zeer laag rendement en kunnen daardoor leiden tot enorm complexe wijnen. Niet goedkoop, maar zijn geld absoluut waard!

Stoere kruidigheid

De dieprode wijn heeft aroma’s van donker fruit zoals blauwe bessen en bramen. Het is een stoere wijn met een fris-zoete kruidigheid en een mooie houtbalans. Tannines zijn heerlijk rond en zacht.

Waarom bij de ‘Hertenfilet met Morilles’?

De krachtige vleessmaak vraagt om een dito wijn. De Zinfandel is er zo een. De zoete, kruidige smaak van de saus met de in port gewelde morilles passen mooi bij de zoete kruidigheid van de wijn.

Wat is daar ook lekker bij?

Allerlei soorten gebraden of gegrild rood vlees, wildstoofpotjes, harde kazen.

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.