Zachtbloemig fris

Garganega Veronese

Wat drink je bij Vitello Tonnato? Wij kiezen vandaag voor de zachtbloemige frisse witte wijn van de tweelingbroers Fasoli. Zij werken volledig biologisch. Volgens hen schuilt het geheim van een mooie wijn in ‘uve sane’, gezonde druiven. Zo gebruiken zij bijvoorbeeld geen kunstmest. Daardoor zijn de opbrengsten in de wijngaard lager en hebben de wijnen meer concentratie. Maar niet alleen in de wijngaard wordt er alles aan gedaan om een ‘gezonde’ wijn te produceren. Ook in de kelder wordt zo natuurlijk mogelijk gewerkt. Deze wijn van 100% garganega  is een voorbeeld van zo’n mooie, schone wijn.

Lentefris

In de neus mooi wit fruit, bloesem, meloen. De smaak is zacht, filmend. Hij heeft mooie frisse zuren en een prima afdronk met een klein amandelbittertje. Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.

Waarom drinken we deze wijn bij de Vitello Tonnato?

Het vlees van de vitello is, net als de saus, rond en wat vettig. De kappertjes geven het gerecht zijn frisheid. Dat vraagt om een wijn die rond en zacht is in de mond, zoals deze Garganega. Het fijne zuurtje van de wijn past mooi bij de kappertjes.

Wat eten we ook bij deze wijn?

Hij is heel lekker als aperitief. Lichte salades met bijvoorbeeld kip, fruit, garnalen, avocado, komkommer. Risotto met een fris accent zoals citroen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *