Subtiel genoegen

Bourgogne “En Lutenière”

Bij de bietenrisotto van Jody drinkt I Love Food & Wine  een ‘zondagse’ wijn. Deze mooie Bourgogne komt van de wijngaard “En Lutenières”, gelegen in het dorp Vosne-Romanée. Hij valt qua naam niet onder die beroemde appellation, maar een betere ligging is niet denkbaar voor een ‘gewone’ Bourgogne. De wijngaard is in het bezit van de familie Verdet, waar zoon Aurélien sinds een paar jaar aan het roer staat. Al meer dan 40 jaar wordt hier biologisch gewerkt, dus kun je wel stellen dat de bodem van Verdet brandschoon is. En dat proef je in deze schone, zuivere Bourgogne.

Verfijnd en elegant

De wijn is helderrood. In neus en mond veel fris en rijp rood fruit. In de mond is hij bovendien een tikkeltje boers en licht van stijl. Zachte zuren. De wijn is geen krachtpatser maar heeft een verfijnde rondheid en elegantie.

Waarom bij de ‘Bietenrisotto met hazelnoten‘?

De romigheid van de risotto past goed bij de ronde, maar toch volle stijl van de wijn. Het zoet van de bietjes en de frisheid van de kaas zijn ook in de wijn terug te vinden. De smaak van de noten en de lichte aardse tonen die de bietjes ook hebben passen goed bij het tikje boerse karakter van de wijn.

Wat smaakt daar ook lekker bij?

De combinatie met de bietenrisotto is niet-alledaags, maar natuurlijk past de wijn ook mooi bij een traditioneel gerecht als Boeuf Bourguignon. Of geniet ervan met wat charcuterie.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.