Lazy Sunday

Bietenrisotto met hazelnoten

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Bieten, hazelnoten en geitenkaas vormen een mooie combinatie. Door het gebruik van gekookte bietjes wordt deze risotto prachtig rood! Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht. Maar je kunt het ook als voorgerecht presenteren tijdens de feestdagen. Dan is het voldoende voor 6 tot 8 personen, afhankelijk van je menu.

Welke wijn bij Bietenrisotto met hazelnoten?

Drink er een glas Pinot Noir bij, dat maakt het feest compleet. 

4 personen45 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram hele hazelnoten
  • 4 voorgekookte bietjes, in kwarten
  • 200 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 witte ui, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 300 gram risottorijst
  • 400 ml witte wijn
  • peper en zout naar smaak
  • 300 gram zachte geitenkaas

Stap 1

Rooster de hazelnoten in een droge hapjespan in ca. 2  minuten goudbruin. Hak ze grof, en zet even apart. Doe de rode biet met de groentenbouillon in een keukenmachine en maal fijn. Je hoeft niet alles tot sap te malen, er mogen nog best wat stukjes biet te zien (en te proeven) zijn.

Stap 2

Verhit 2 eetlepels olijfolie in de hapjespan. Fruit de uitjes een paar minuten aan. Voeg daarna de knoflook toe (bak een minuutje mee) en voeg de risottorijst toe. Blijf een paar minuten goed roeren en toast zo de rijst een beetje aan. Voeg daarna de bieten-bouillonmengsel en de witte wijn toe en roer nogmaals goed door. Zet de deksel op de pan en laat 20-25 minuutjes op zacht vuur rustig pruttelen. Roer na elke 10 minuten even om en kijk of er nog genoeg vocht in de pan zit. Vul anders aan met witte wijn of bouillon.

Stap 3

Als de rijst gaar is (±25 minuten, maar altijd proeven!!) maak je de risotto verder op smaak met peper en zout. Schep de risotto in mooie borden, breek de geitenkaas boven de risotto en garneer met de stukjes hazelnoot.

Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄

Download 'm nu!

Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.

Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.

Bestel 'm direct!

Over Jolande Vos

Eigenaar en auteur ilovefoodwine.nl

Jolande is een echte foodie, en iemand die alles weet over Wijn & Spijs. Of anders gezegd: ‘Welke wijn past bij welk gerecht’? Zij is in feite de sommelier voor thuis. Sinds jaar en dag is zij bezig met de lekkerste recepten, kookboeken, wijnen en de beste restaurants te selecteren. Deze gastronomische info deelt ze hier. Haar website is uitgegroeid van een receptenblog naar een culinair platform. En via de receptenfilter kom je vast iets tegen dat past bij jouw smaak. Heb je vragen? Mail me!

Reacties

  1. Antoine van Esch 13 december 2015 om 20:07 uur

    Prima zondagavond gerecht.
    Wel een salade van veldsla en kerstomaatjes erbij geserveerd en een gebakken filet witvis.
    Ik heb er een Grand Réserve Brut van champagne Ellner bij gedronken. Dat was erg goed.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *