Gedoseerd houtgebruik
Wijnhuis De Drostdy-Hof, een voormalig gerechtshof uit de negentiende eeuw, ligt bij de plaats Tulbagh op 120 km van Kaapstad. De Drostdy-Hof-wijnen vallen onder de appellatie – Wine of origin – Coastal Region/West-Kaap. De druiven komen vooral uit Paarl en omgeving. De ontsteelde druiven gisten vier dagen met schil en worden vervolgens geperst. Het sap gist zonder schillen verder waardoor de hoeveelheid tannine beperkt blijft. Vervolgens rust de wijn negen maanden op roestvrijstalen vaten met eikenhouten staven. Het gedoseerde contact met eikenhout maakt dat het fruit behouden blijft en dat de wijn tegelijkertijd complexer, ronder en kruidiger wordt.
Rijp fruit en soepele tannines
De paarsrode Drostdy-Hof Pinotage geurt naar rijpe kersen en is lekker jammig in de mond. Hij heeft een lichte structuur met ronde tannines. In de afdronk ook lekker veel rood fruit.
Waarom bij de ‘Kabeljauw Mexico‘?
Rode wijn bij vis? Ja dat kan! De tacokruiden en -saus overvleugelen in dit gerecht de kabeljauw. De bonen en zoete mais vragen om een soepele, fruitrijke en sappige rode wijn. En dat is deze pinotage bij uitstek.
Wat smaakt daar nog meer lekker bij?
Drink deze wijn ook eens bij geroosterde lamsrack met aubergine, kip tandoori, een winterse stoofschotels, spareribs of een Kaapse Braai.
INTERESSE GEWEKT?
Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.
Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!