Verleidelijk mousserend

Vouvray Brut

Méthode traditionelle

Vincent Carême is een jonge wijnmaker die in de Loire een aantal mooie witte wijnen maakt, allemaal van chenin blanc. Hij werkt volledig biologisch, dus er worden geen chemicaliën gebruikt in de wijngaard waar het een vrolijke mengelmoes is van gras, onkruid en allerhande bloemen. Deze mousserende wijn is van druivenstokken met een gemiddelde leeftijd van 20-30 jaar. De druiven worden zorgvuldig met de hand geplukt. Hij is gemaakt volgens de méthode traditionelle wat wil zeggen dat de tweede gisting, net zoals bij Champagne, in de fles plaatsvindt.

Fris en elegant

De wijn is droog, maar door het snufje restsuiker van 10 gram per liter niet beendroog. Hij heeft mooie frisse zuren met in de neus en mond vers fruit zoals perzik met een vriendelijk bittertje na. De mousse is zacht en fijn.

Waarom bij Bruschetta met vijgen en ham?

De frisse mousse van de wijn speelt een spelletje met het vettige karakter van de olijfolie en de kaas en het knapperige van de stokbroodjes. Doordat hij niet helemaal beendroog is past hij ook goed bij het zout van de ham en kaas en het zoet van de vijgen.

Wat smaakt er nog meer lekker bij?

Deze Vouvray Brut is een heerlijk aperitief en pas door zijn verleidelijke elegantie bij veel ‘appetizers’ zoals een toastje gerookte zalm, charcuterie, geitenkaasjes, krab, kreeft en meer!

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.