Landgoed Overst

Weekendtip: Dineren in de wijngaard met Limburgse wijn

‘Wijnrestaurant op het land’; zo heet dit smaakvolle wijn  & spijs evenement dat je kunt boeken tot en met 11 september. Wat kun je daar verwachten? Vinoloog Angelique Meulendijks, teamlid van I Love Food & Wine, nam de proef op som. En wat blijkt: snel reserveren…, het kan nog.

Wijnrestaurant op het Land in Voerendaal
Je zit comfortabel, met uitzicht op de wijngaard

Stel je eens voor: je bent heerlijk aan het dineren midden in een wijngaard met zicht op de druivenstokken, die de wijn in jouw glas hebben voortgebracht. Waar je ook om je heen kijkt zie je de groene heuvels van het Limburgse heuvelland. En dit alles niet op een picknickkleed, maar op comfortabele stoelen, genietend van Limburgse culinaire gerechten op mooi opgemaakte borden. Een droom? Nee, dit is het concept van Wijnrestaurant op het Land, dat dit jaar haar derde editie beleeft. De drijvende krachten achter Wijnrestaurant op het Land zijn Annaline Doelen en haar zoon Patriek van Restaurant Mes Amis in Maastricht. Een restaurant dat bekend staat om de wijnkaart met uitsluitend Limburgse wijnen. Niet gek dus dat Annaline en Patriek door middel van het Wijnrestaurant op het Land de (Zuid-)Limburgse wijnen willen promoten.

Landgoed Overst in Voerendaal: prijswinnaar!

Dit jaar staat het Wijnrestaurant op het land van Landgoed Overst in Voerendaal. Hier maakt wijnmaker Ruud Verstegen sinds 2003 mooie wijnen van druivenrassen speciaal geselecteerd voor de streek zoals auxerrois, dornfelder en pinot noir. Landgoed Overst Voerendaal won al meerdere prijzen voor haar wijnen. In 2010 werd Landgoed Overst gekozen tot beste wijnmaker van het jaar. De wijngaard is prachtig gelegen aan de rand van Voerendaal, tussen Kunrade en het  historische gehucht Winthagen. Naast de wijngaard bevinden zich ook een hellingbos en een hoogstamboomgaard van oude fruitrassen. Het restaurant staat op kalkgrasland, omringd door wijngaarden met rijpende druiven.

Openingswoord wijnrestaurant van het land
Openingswoord door de burgemeester van Voeredaal, Wil Houben

Feestelijke opening

Op 16 augustus vond de feestelijke opening van Wijnrestaurant op het Land plaats door de burgemeester Wil Houben van Voerendaal. Na een openingswoord door de bedenker van het concept van een pop-up restaurant op het land, ondernemer Frenk Theuns, van Annaline en Patriek en van de burgemeester, werd het wijnrestaurant geopend onder het goedkeurend oog van de Limburgse wijnboeren die ook uitgenodigd waren.

 

Wijnrestaurant op het land: tot 11 september

De wijn van landgoed Overst bij Wijnrestaurant op het Land
De wijn van landgoed Overst

Gasten zijn van 17 augustus t/m 11 september welkom in het wijnrestaurant voor de lunch en voor het diner. Er kan gekozen worden voor een drie- tot zesgangenmenu, naar wens uit te breiden met bijpassende Limburgse wijn van Landgoed Overst bij iedere gang, brood, water en koffie. Daarnaast is er een wijnkaart met een selectie van andere wijnen uit Nederlands Limburg en Belgisch Limburg, die per fles te bestellen zijn. Reserveren is mogelijk via de volgende website: https://wijnrestaurantophetland.nl.

Maak tijd voor een wijnwandeling

Tip: Reserveer voor de lunch, doe sneakers aan en maak een wandeling voor of na de lunch door het mooie Limburgse heuvellandschap; je waant je in het buitenland… Er is een mooie wijn wandelroute van 8 km, waarbij je langs 3 verschillende wijngaarden komt: Landgoed Overst Voerendaal, wijngaard St. Martinus Kalkberg en wijngaard Kunrader Vallei. Het start- en eindpunt van de wandeling is parkeerplaats Kunradersteengroeve, Bergseweg 30 te Voerendaal. Vanaf hier loop je naar beneden langs het wijnrestaurant. Volgens wijnmaker Ruud Verstegen gaan hier veel wandelaars de fout in: ‘Blijf voor het viaduct links de harde weg volgen, volg niet het pad langs de meidoorn’.

Route des Vins wijst de weg, Wijnrestaurant op het land
Route des Vins wijst de weg

 

Wie is Angelique?
Angelique Meulendijks is Registervinoloog® en horeca-wijnadviseur. Daarnaast is ze wijndocent en organiseert organiseert ze wijn(-spijs) proeverijen voor bedrijven en particulieren, zowel in het Engels als het Nederlands. Als echte Brabantse is ze een liefhebber van lekker eten en drinken en vindt ze het ook leuk om daarover te schrijven. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *