Wijn&Spijs

Hoe herken ik chardonnay?

Chardonnay is niet alleen een soort witte wijn. Nee, eigenlijk is het een druivenras. Je denkt misschien meteen aan een dikke, boterige wijn met duidelijk vanillesmaak. Maar eigenlijk heeft juist een chardonnay heel veel verschillende stijlen. Soms heel moeilijk te herkennen!

Ga maar na; je hebt Chablis (ook gemaakt van chardonnay), die smaakt juist heel erg fris en mineralig. Je proeft soms letterlijk natte steen.
Terwijl een chardonnay uit de Nieuwe Wereld (Chili, Zuid Afrika, Californië)  dik en boterig overkomt.

Herkenbaar is Chardonnay vooral aan:

  • Zachte mondgevoel
  • Perfecte balans, alles vult elkaar aan.
  • Aroma’s als: meloen, citrus, hazelnoot en vanille

 

Wat eet je bij Chardonnay?

Bij Chablis horen oesters, bij vollere chardonnay kip. Verder combineert het goed met veel gegrilde visgerechten.  De volle stijl past goed bij kalfsvlees, gevogelte of vis in botersaus.

Meer weten over Wijn&Spijs-combinaties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *