Chardonnay is niet alleen een soort witte wijn. Nee, eigenlijk is het een druivenras. Je denkt misschien meteen aan een dikke, boterige wijn met duidelijk vanillesmaak. Maar eigenlijk heeft juist een chardonnay heel veel verschillende stijlen. Soms heel moeilijk te herkennen!
Ga maar na; je hebt Chablis (ook gemaakt van chardonnay), die smaakt juist heel erg fris en mineralig. Je proeft soms letterlijk natte steen.
Terwijl een chardonnay uit de Nieuwe Wereld (Chili, Zuid Afrika, Californië) dik en boterig overkomt.
Herkenbaar is Chardonnay vooral aan:
- Zachte mondgevoel
- Perfecte balans, alles vult elkaar aan.
- Aroma’s als: meloen, citrus, hazelnoot en vanille
Wat eet je bij Chardonnay?
Bij Chablis horen oesters, bij vollere chardonnay kip. Verder combineert het goed met veel gegrilde visgerechten. De volle stijl past goed bij kalfsvlees, gevogelte of vis in botersaus.
Meer weten over Wijn&Spijs-combinaties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!