Krabkoekjes voor de picknick

Snel klaar
Krabkoekjes voor de picknickmand

Zin in buiten eten, picknicken of ga je naar het strand dit weekend? Met deze aantrekkelijke krabkoekjes kun je alle kanten op. Heel goed van tevoren te maken, want je kunt ze zowel koud als warm eten. Maar ook lekker als borrelhapje of als hoofdgerecht voor 2 personen, aangevuld met stokbrood en een salade. We hebben het recept getest met krab uit blik, én met surimi-staafjes (nepkrab). Die met surimi hadden meer smaak en waren ook lekkerder qua structuur (wat grover). Dus dan weet je dat alvast.

Het recept is afkomstig uit het kookboek Food en Route en je kunt dit boekje nog steeds winnen! Dus doe mee aan onze win-actie en reageer vóór 1 juli.

Zou je het kookboek Food en Route willen winnen? Dan kan! Doe dan mee aan onze win-actie. Hoe? Lees hier verder…

Welke wijn bij Krabkoekjes met knoflookmayonaise?

De krabkoekjes smaken duidelijk naar krab met een mooi krokante buitenkant. Schenk hier een lekkere frisse witte wijn of rosé bij. Elke verfrissende aperitiefwijn is prima: denk aan pinot grigio, sauvignon blanc, verdejo of de frisse Spaanse Torres Viña sol.

Torres Vina Sol wit

8 - 10 stuks10 minuten + 30 minuten wachttijd

Ingrediënten

  • 200 gram gaar krabvlees of surimi
  • 1 ei
  • 3 eetlepels broodkruim of panko
  • 2 theelepels pittige mosterd
  • 2 theelepels groene Tabasco
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie

Stap 1

Hak het krabvlees fijn met een groot mes of in de foodprocessor. Meng krabvlees, ei, broodkruim, mosterd, Tabasco en groene kruiden door elkaar. Vorm van dit mengsel 8-10 balletjes ter grootte van een flinke walnoot en druk ze plat tot koekjes. Laat ze minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.

Stap 2

Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de krabkoekjes in 5 minuten goudbruin, keer ze halverwege. Lekker met knoflookmayonaise.

VOEDINGSWAARDE P.P.: 161 Kcal, 17 gram Vet,  5 gram Eiwit, 10 gram Koolhydraat

Het kookboek

Charlotte Fielmich schreef eerder drie barbecue kookboeken: ‘Koken op een vuurtje, Winter BBQ-boek’ en ‘On Fire!’. Daarmee won ze de Gourmand Cookbook Award voor het beste BBQ-kookboek ter wereld. Voor deze zomer Food en Route, een oergezellig en uitnodigend kookboekje met allerlei meeneemrecepten voor je droompicknick, zoals salades, viskoekjes, gehaktballetjes, quiche-taart. Kortom: boordevol inspiratie om je picknickmand watertandend lekker te vullen.

Bestellen? Dat kan hier:

cover Food en RouteTitel:   Food en Route
Auteur: Charlotte Fielmich
Uitgever:  Uitgeverij Snor
ISBN nummer: 987 94 6314 039 3
Prijs: € 18,99

 

 

 

Nog meer inspiratie nodig? Ook deze bietensalade komt uit Food en Route! Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *