Al die heerlijke sappige peren die nu overal in de winkels liggen kun je natuurlijk zo ‘uit het vuistje’ eten. Maar je kunt er ook een lekkere salade mee maken! Combineer met geitenkaas en walnoten en in een wip heb je een heerlijk voorgerechtje op tafel staan. De granaatappelmelasse zorgt voor mooi friszuur accent.
Welke wijn bij geitenkaassalade, peer en walnoten?
Deze salade is zowel fris, als rijk. Dat past als een huis bij de Sancerre La Moussière. Ook hier rijpe fruittonen en de frisse zuren van de geitenkaas combineren uitstekend met deze witte wijn uit dezelfde streek.
4 personen | 15 minuten |
INGREDIENTEN
- 2 rijpe peren, in blokjes
- 150 gram gemengde sla
- 200 gram zachte geitenkaas
- ± 16 walnoten, grof gehakt
- 6 eetlepels granaatappelpitjes
- ½ komkommer, in stukjes
- 2 eetlepels granaatappelmelasse*
- 2 eetlepels honing
STAP 1
Verdeel de sla, blokjes peer en komkommer over de borden.
STAP 2
Breek de geitenkaas in stukjes en strooi samen met de granaatappelpitjes en walnoten over de salade.
STAP 3
Meng in een apart bakje de granaatappelmelasse met de honing en verdeel over deze heerlijke salade.
*Verkrijgbaar bij de Turkse winkel. Kan je het niet vinden, gebruik dan balsamicostroop
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen