Lazy Sunday

Geitenkaassalade met peer en walnoten

Al die heerlijke sappige peren die nu overal in de winkels liggen kun je natuurlijk zo ‘uit het vuistje’ eten. Maar je kunt er ook een lekkere salade mee maken! Combineer met geitenkaas en walnoten en in een wip heb je een heerlijk voorgerechtje op tafel staan. De granaatappelmelasse zorgt voor mooi friszuur accent.

Welke wijn bij geitenkaassalade, peer en walnoten?

Deze salade is zowel fris, als rijk. Dat past als een huis bij de Sancerre La Moussière. Ook hier rijpe fruittonen en de frisse zuren van de geitenkaas combineren uitstekend met deze witte wijn uit dezelfde streek.

4 personen15 minuten

INGREDIENTEN

  • 2 rijpe peren, in blokjes
  • 150 gram gemengde sla
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • ± 16 walnoten, grof gehakt
  • 6 eetlepels granaatappelpitjes
  • ½  komkommer, in stukjes
  • 2 eetlepels granaatappelmelasse*
  • 2 eetlepels honing

STAP 1

Verdeel de sla, blokjes peer en komkommer over de borden.

STAP 2

Breek de geitenkaas in stukjes en strooi samen met de granaatappelpitjes en walnoten over de salade.

STAP 3

Meng in een apart bakje de granaatappelmelasse met de honing en verdeel over deze heerlijke salade.

*Verkrijgbaar bij de Turkse winkel. Kan je het niet vinden, gebruik dan balsamicostroop

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *