Het is zomer, maar het regent. Dan gaat een stevige, maar zonnige maaltijdsoep er altijd in. Deze lekker gevulde groentesoep is geïnspireerd op een West-Afrikaans recept. Pindakaas geeft hier een heerlijke romige textuur zonder dat het ‘too much’ wordt. Zó klaar!
Welke wijn bij tomaten maaltijdsoep met kikkererwten?
Goed gevulde tomatensoep met een notige ondertoon. In de verte proef je iets van pinda’s. Drink hier een glas droge sherry bij (Fino), dat is heel verrassend. Sherry heeft een volle krachtige smaak die goed samengaat met bouillon. Wel koel schenken!
Tomaten maaltijdsoep met kikkererwten
Ingredienten
- 2 eetlepels olie
- 1 grote ui fijngesnipperd
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 kleine zoete aardappel geschild en in blokjes
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 snuf chilivlokken of ½ rode Spaanse peper in stukjes
- 1 blik tomatenblokjes 400 gram
- 1 theelepel suiker
- 1 blik kikkererwten uitlekgewicht 265 gram
- 750 ml groentebouillon van tablet
- 100 gram boerenkool deelblokjes, diepvries
- 100 gram pindakaas met stukjes noot
- zout versgemalen peper
- 50 gram gezouten pinda’s grofgehakt
Bereiding
- Snipper de ui. Snijd paprika en zoete aardappel in blokjes.
- Verhit de olie in een grote soeppan op matig vuur. Bak de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg toe: paprika, zoete aardappel, komijn, en chilivlokken. Bak ca. 5 minuten op zacht vuur tot de ui zacht en en bruin is.
- Voeg toe: tomaten met sap, suiker, kikkererwten en bouillon. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep, met deksel op de pan, ca. 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg de boerenkool toe en kook zonder deksel ca. 3 tot 4 minuten. Roer de pindakaas erdoor. Breng de soep op smaak met zout en peper. Bestrooi aan tafel met de grofgehakte pinda’s.
Het kookboek: soep, bouillon en brood
Aantrekkelijk kookboek met creatieve (internationale) soepen. Ingedeeld op de seizoenen. Maar ook extra hoofdstukken over het maken van garnituur en bijgerechten (knoflooksoldaatjes, boerenkoolchips, havermoutbrood) zijn toegevoegd. Evenals het zelf maken van de basis, namelijk 13 recepten voor bouillons, ontbreken niet.
Al eerder publiceerden we een soep uit dit kookboek: Bloemkoolsoep met cashewnoten.
Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:
Titel : Soep, bouillon, brood
Auteur : Rachel Allen
Uitgever : Uitgeverij Good Cook
ISBN : 978 94 6143 269 8
Prijs : € 27,50
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.
Wil je dit recept niet kwijtraken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je iedereen inspireren, maar ook je recept makkelijk terugvinden.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen