Fishermans Thursday

Tarbotfilet met romige basilicumsaus

recept Tarbot filet met romige basilicum saus. Tarbot is een zeer smakelijke vis. Je kunt hem eventueel vervangen door een andere stevige vis zoals kabeljauw-rugfilet of zeewolf. Maak ook deze tarbot met basilicumsaus. #vis

Ideetje voor Pinksteren: tarbot met basilicumsaus. Tarbot is een zeer smakelijke vis. Maar hij is niet altijd makkelijk te krijgen en ook niet goedkoop. Je kunt hem in dit gerecht eventueel vervangen door een andere stevige vis zoals kabeljauw-rugfilet of zeewolf.

Welke wijn drinken we bij tarbot met romige basilicumsaus?

Het is een zachte volle vissmaak met romige saus  van slagroom en basilicum. De romige saus vraagt om een ronde witte wijn. Chardonnay ligt voor de hand. En een fijne vis, vraagt om een fijne wijn. Elegant met weinig hout, zoals Julien Schaal. Of die van La Bollina, Monferrato Bianco (komt morgen op de site).

4 personen15 minuten

Ingrediënten

  • 4 tarbotfilets met huid van ca. 150 gram
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 tomaat
  • 50 g verse basilicum
  • 50 ml droge witte vermout
  • 250 ml slagroom
  • 40 gram boter

Stap 1

Bestrooi de visfilets met zout en versgemalen peper en besprenkel ze met citroensap. Laat ze 5 minuten liggen. Snijd de tomaat in 4 plakken.

Stap 2

Houd 4 mooie toefjes basilicum achter voor de garnering. Pureer de rest van de basilicum in de blender met de vermout en 50 ml water tot een gladde saus. Schenk de saus in een steelpan en roer de room erdoor. Verwarm de saus op zacht vuur en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Verhit de boter in een koekenpan. Bak de visfilets op hoog vuur ca. 3 minuten op de huidkant. Keer ze voorzichtig en bak ze in nog ca. 3 minuten gaar. Schep ze op een bord en houd ze warm. Bak de plakken tomaat ca. 2 minuten in het bakvet.

Stap 4

Verdeel de basilicumsaus over 4 (diepe) borden. Leg de visfilets in de saus en garneer met plakken tomaat en basilicum. Lekker met aardappelpuree en peultjes.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.

 

recept Tarbot filet met romige basilicum saus. Tarbot is een zeer smakelijke vis. Je kunt hem eventueel vervangen door een andere stevige vis zoals kabeljauw-rugfilet of zeewolf. Maak ook deze tarbot met basilicumsaus. #vis

Cover e-book wijn en spijs

GRATIS E-BOOK

Welke wijn past bij welk gerecht?

Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?

  • Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
  • Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen
Download het gratis e-book