- 300 gram orechiette-pasta
- 200 gram halfgedroogde tomaatjes pomodorini semi-secchi
- 1 bakje ricotta à 250 gram
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- zout versgemalen peper
- 10 gram verse koriander
Breng ruim water aan de kook. Kook de past gaar volgens gebruiksaanwijzing.
Meng en een kom de uitgelekte tomaatjes, ricotta, knoflook, 1 eetlepel pastakookwater en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Laat de pasta uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan en roer het tomaatmengsel erdoor. Schep de pasta op 4 warme pastaborden. Bestrooi aan tafel met extra Parmezaanse kaas en verse korianderblaadjes. Lekker met een groene salade.
Calorieën: 572kcal | koolhydraten: 87g | eiwit: 29g | vet: 14g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 43mg | vezels: 9g | suiker: 21g | vitamine C: 21mg