Ga terug
+ servings
Supersnelle pasta met pomodorini
Supersnelle pasta met ricotta en pomodorini
Smeuïg, smaakvol en snel; dat is deze orechietta-pasta met ricotta en halfgedroogde tomaatjes. Salade erbij en klaar is Kees.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 15 minuten

Ingrediënten
  

  • 300 gram orechiette-pasta
  • 200 gram halfgedroogde tomaatjes pomodorini semi-secchi
  • 1 bakje ricotta à 250 gram
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout versgemalen peper
  • 10 gram verse koriander

Instructies
 

  • Breng ruim water aan de kook. Kook de past gaar volgens gebruiksaanwijzing.
  • Meng en een kom de uitgelekte  tomaatjes, ricotta, knoflook, 1 eetlepel pastakookwater en Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Laat de pasta uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan en roer het tomaatmengsel erdoor. Schep de pasta op 4 warme pastaborden. Bestrooi aan tafel met extra Parmezaanse kaas en verse korianderblaadjes. Lekker met een groene salade.

Voedingswaarde

Calorieën: 572kcal | koolhydraten: 87g | eiwit: 29g | vet: 14g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 43mg | vezels: 9g | suiker: 21g | vitamine C: 21mg