Meatless Monday

Snelle linzensalade (vegan) voor de lunch

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Makkelijk, snel en vegetarisch (zelfs vegan) is deze overheerlijke linzensalade met een mediterraan tintje. Afkomstig uit het kookboek ‘Last Minute Vegetarisch’ van de Duitse Anne-Karin Weber. Het is echt een salade voor de lunch. Maak meteen een dubbele hoeveelheid, ook van de dressing en neem de salade mee naar je werk. Blijft zelfs na 1 of 2 dagen nog steeds heerlijk, want de smaken ontwikkelen zich verder.

2 personen15 minuten

Ingrediënten

  • 1 blik bruine linzen (uitlekgewicht 265 gram)
  • 1 rode ui, in dunne plakjes
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • 1 stengel bleekselderij (50 gram)
  • 150 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 eetlepels appelkappertjes, gehalveerd
  • ½ bosjes platte peterselie, fijngehakt

 

  • Voor de dressing
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 4 eetlepels olijfolie, extra vergine
  • zout, versgemalen peper

Stap 1

Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Roer de gehalveerde appelkappertjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Laat de smaken van de dressing zich in 10 minuten ontwikkelen.

Stap 2

Spoel intussen de linzen af in een vergiet en laat uitlekken. Snijd intussen alle groenten (rode ui, lente-ui, bleekselderij, kerstomaatjes). Doe alles in een schaal en schep door elkaar. Schep de peterselie erdoor. Voeg de dressing toe en schep door elkaar. Lekker met knapperig brood of ciabatta.

 

Het kookboek

Last Minute Vegetarisch was begin van dit jaar genomineerd tot beste kookboek van het jaar tijdens de Lekker Vega Kookboekenverkiezing 2019 in de categorie ‘buitenlandse auteurs’. In 2017 werd het boek zelfs gekozen tot het beste vegetarische kookboek van Duitsland!
Het boek bevat 90 smaakvolle ‘quick & easy’-recepten met gezonde maaltijden voor elk moment. Frisse fotografie nodigt uit om te gaan koken. Alle recepten zijn voor 2 personen. Schrijfster Anne-Katrin Weber heeft al vele kookboeken geschreven en is tevens een uitstekend foodstylist.

Bestellen kun je hier:

 

Cover Last Minute VegetarischTitel : Last Minute Vegetarisch
Auteur : Anne-Katrin Weber
Uitgever : Uitgeverij Forte Culinair
ISBN : 978 94 6250 216 1
Prijs : € 24,99

 

Al eerder publiceerden we een salade uit dit kookboek. Kijk ook eens naar de salade met rauwe asperges, aardbeien en geitenkaas. Een heerlijk zonnig voorgerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *