- 1 blik bruine linzen uitlekgewicht 265 gram
- 1 rode ui in dunne plakjes
- 1 bosuitje in dunne ringetjes
- 1 stengel bleekselderij 50 gram
- 150 kerstomaatjes gehalveerd
- 2 eetlepels appelkappertjes gehalveerd
- ½ bosjes platte peterselie fijngehakt
Voor de dressing
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels balsamico-azijn
- 2 theelepels grove mosterd
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 4 eetlepels olijfolie extra vergine
- zout versgemalen peper
Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Roer de gehalveerde appelkappertjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Laat de smaken van de dressing zich in 10 minuten ontwikkelen.
Spoel intussen de linzen af in een vergiet en laat uitlekken. Snijd intussen alle groenten (rode ui, lente-ui, bleekselderij, kerstomaatjes). Doe alles in een schaal en schep door elkaar. Schep de peterselie erdoor. Voeg de dressing toe en schep door elkaar. Lekker met knapperig brood of ciabatta.
Calorieën: 743kcal | koolhydraten: 137g | eiwit: 47g | vet: 5g | verzadigd vet: 1g | vezels: 51g | suiker: 37g | vitamine C: 302mg