Ga terug
+ servings
Snelle Linzensalade vegan uit het kookboek Last Minute Vegetarisch van Anne-Katrin Weber
Snelle linzensalade (vegan)
Linzensalade met kappertjes, rode ui en kerstomaatjes. Lekker zomer en mediterraan. In 15 minuten klaar.
Aantal 2 personen
Kook tijd 15 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 blik bruine linzen uitlekgewicht 265 gram
  • 1 rode ui in dunne plakjes
  • 1 bosuitje in dunne ringetjes
  • 1 stengel bleekselderij 50 gram
  • 150 kerstomaatjes gehalveerd
  • 2 eetlepels appelkappertjes gehalveerd
  • ½ bosjes platte peterselie fijngehakt

Voor de dressing

  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 4 eetlepels olijfolie extra vergine
  • zout versgemalen peper

Instructies
 

  • Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Roer de gehalveerde appelkappertjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Laat de smaken van de dressing zich in 10 minuten ontwikkelen.
  • Spoel intussen de linzen af in een vergiet en laat uitlekken. Snijd intussen alle groenten (rode ui, lente-ui, bleekselderij, kerstomaatjes). Doe alles in een schaal en schep door elkaar. Schep de peterselie erdoor. Voeg de dressing toe en schep door elkaar. Lekker met knapperig brood of ciabatta.

Voedingswaarde

Calorieën: 743kcal | koolhydraten: 137g | eiwit: 47g | vet: 5g | verzadigd vet: 1g | vezels: 51g | suiker: 37g | vitamine C: 302mg