Fishermans Thursday

Bagel met heilbot en kruidencrème

Lunch recept: bagel met heilbot en kruidencrème. Deze lunch met gerookte heilbot en zelfgemaakte snelle kruidencreme zet je snel op tafel. #bagel #lunch #wijnspijscombinatie #heilbot

Maart is de maand van de ‘heilbot’ bij Het Visbureau. Weleens heilbot gegeten? Dat is zeker de moeite waard. Tegenwoordig wordt deze vis hoog aangeslagen, maar in de negentiende eeuw werd hij in Engeland als een armetierige vis beschouwd. Het visvlees is heerlijk en heeft een vaste structuur. Behalve vers, is hij ook gerookt te koop. Daar beleggen we deze bagel mee. In een mum van tijd heb je een snel lunchgerecht op tafel staan. Mmm, heerlijk hoor…

4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 4 bagels naturel voor in de oven (afbakbroodjes AH)*
  • 200 gram zuivelspread light naturel (bijv. Philadelphia)
  • 2 el fijngesneden groene kruiden, (dille, basilicum en/of peterselie)
  • 1 eetlepel sjalot, fijngesnipperd
  • 4 zongedroogde tomaatjes in olie, in stukjes
  • 150 gram gerookte heilbotfilet
  • versgemalen peper

Stap 1

Verwarm de oven voor op 170 °C. Bak de bagels in ca. 3 minuten volgens gebruiksaanwijzing. Snijd de bagels horizontaal door. Rooster de bagelhelften in de broodrooster krokant.

Stap 2

Roer intussen de zuivelspread los. Meng er de kruiden, de sjalot en de tomaatjes door. Breng op smaak met peper. Besmeer de onderste bagelhelften royaal met de kruidencrème. Leg de plakken gerookte heilbotfilet er losjes op en dek af met de bovenste bagelhelften.

 

Welke wijn bij bagel met heilbot en kruidencrème?

Deze bagel smaakt krokant met een beleg van smeuïge frisse kruidencrème en gerookte heilbot (je kunt ook zalm nemen!). Een ronde witte wijn met een vleugje hout doet het dan goed, zoals een chardonnay uit Chili of Zuid Afrika. Maar de frisse riesling uit USA is een goede combi. Die smaakt aromatisch en verfrissend, maar is tegelijkertijd niet al te strak in de mond.

 

*Wat zijn bagels?
Bagels zijn broodjes met een gat erin. Ze lijken, qua vorm, op een donut, maar worden niet gefrituurd. Oorspronkelijk afkomstig uit Oost-Europa, maar joodse immigranten namen het recept mee naar New York. Dat heeft voor internationale bekendheid gezorgd. Traditioneel worden ze vaak belegd met roomkaas, gerookte zalm en ui. Bovenstaand recept is hierop geïnspireerd!

Meer ‘recepten van de dag’ in je mailbox? Geef je hier op.

Lunch recept: bagel met heilbot en kruidencrème. Deze lunch met gerookte heilbot en zelfgemaakte snelle kruidencreme zet je snel op tafel. #bagel #lunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *