Fishermans Thursday

Bagel met heilbot en kruidencrème

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept
Lunch recept: bagel met heilbot en kruidencrème. Deze lunch met gerookte heilbot en zelfgemaakte snelle kruidencreme zet je snel op tafel. #bagel #lunch #wijnspijscombinatie #heilbot

Maart is de maand van de ‘heilbot’ bij Het Visbureau. Weleens heilbot gegeten? Dat is zeker de moeite waard. Tegenwoordig wordt deze vis hoog aangeslagen, maar in de negentiende eeuw werd hij in Engeland als een armetierige vis beschouwd. Het visvlees is heerlijk en heeft een vaste structuur. Behalve vers, is hij ook gerookt te koop. Daar beleggen we deze bagel mee. In een mum van tijd heb je een snel lunchgerecht op tafel staan. Mmm, heerlijk hoor…

Welke wijn bij bagel met heilbot en kruidencrème?

Deze bagel smaakt krokant met een beleg van smeuïge frisse kruidencrème en gerookte heilbot (je kunt ook zalm nemen!). Een ronde witte wijn met een vleugje hout doet het dan goed, zoals een chardonnay uit Chili of Zuid Afrika. Maar de frisse riesling uit USA is een goede combi. Die smaakt aromatisch en verfrissend, maar is tegelijkertijd niet al te strak in de mond.

 

Wat zijn bagels?

Bagels zijn broodjes met een gat erin. Ze lijken, qua vorm, op een donut, maar worden niet gefrituurd. Oorspronkelijk afkomstig uit Oost-Europa, maar joodse immigranten namen het recept mee naar New York. Dat heeft voor internationale bekendheid gezorgd. Traditioneel worden ze vaak belegd met roomkaas, gerookte zalm en ui. Bovenstaand recept is hierop geïnspireerd!

 

Lunch recept: bagel met heilbot en kruidencrème. Deze lunch met gerookte heilbot en zelfgemaakte snelle kruidencreme zet je snel op tafel. #bagel #lunch

Bagel met heilbot en kruidencrème

Bereiding: 20 minuten
Totaal: 20 minuten
Krokante bagel belegd met gerookte heilbot en een frisse kruidencrème. Heerlijk zomers (lunch)gerecht dat in een wip klaar is.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 4 bagels naturel voor in de oven afbakbroodjes AH*
  • 200 gram zuivelspread light naturel bijv. Philadelphia
  • 2 el fijngesneden groene kruiden (dille, basilicum en/of peterselie)
  • 1 eetlepel sjalot fijngesnipperd
  • 4 zongedroogde tomaatjes in olie in stukjes
  • 150 gram gerookte heilbotfilet of andere gerookte vis
  • versgemalen peper

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 170 °C. Bak de bagels in ca. 3 minuten volgens gebruiksaanwijzing. Snijd de bagels horizontaal door. Rooster de bagelhelften in de broodrooster krokant.
  • Roer intussen de zuivelspread los. Meng er de kruiden, de sjalot en de tomaatjes door. Breng op smaak met peper. Besmeer de onderste bagelhelften royaal met de kruidencrème. Leg de plakken gerookte heilbotfilet er losjes op en dek af met de bovenste bagelhelften.

 

Wil je dit bagelrecept bewaren? Pin deze foto voor op je Pinterest-account.

Lunch recept: bagel met heilbot en kruidencrème. Deze lunch met gerookte heilbot en zelfgemaakte snelle kruidencreme zet je snel op tafel. #bagel #lunch

Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄

Download 'm nu!

Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.

Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.

Bestel 'm direct!