Ga terug
+ servings
Ravioli met sinaasappel en kip
Ravioli met kip, sinaasappel en oesterzwammen
Heerlijk pastagerecht van verse ravioli gevuld met paddenstoelen in een romige saus van sinaasappel. Gebakken kip en oesterzwammen zorgen voor vulling. Onwijs lekker!
Aantal 4 personen
Kook tijd 1 uur

Ingrediënten
  

  • 450 gram kipfilet in stukjes
  • zout versgemalen peper
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • 75 gram boter
  • 1 teentje knoflook
  • 250 ml droge witte wijn
  • 150 ml vers sinaasappelsap
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 theelepel ketoembar gemalen korianderzaad
  • 250 ml crème fraîche
  • ½ eetlepel suiker
  • 25 gram pijnboompitten
  • 150 gram oesterzwammen in reepjes
  • 2 handsinaasappels
  • 500 gram verse ravioli al funghi
  • ½ bakje tuinkers

Instructies
 

  • Bestrooi de kip met zout, peper en paprikapoeder. Verhit 50 gram boter in een braadpan en bak de kip in ca. 4 minuten lichtbruin en net gaar. Schep uit de pan.
  • Voeg nog 25 gram boter aan het bakvet toe en laat smelten. Pers de knoflook erboven uit en bak even mee. Voeg toe: wijn, sinaasappelsap, bouillontablet en ketoembar. Breng aan de kook en lat op half hoog vuur ca. 5 minuten koken. Roer crème fraîche en suiker erdoor en laat in ca. 12 minuten op half hoog vuur inkoken tot sausdikte.
  • Rooster intussen in droge koekenpan de pijnboompitten lichtbruin. Schep uit pan en laat afkoelen. Verhit in dezelfde koekenpan 25 gram boter. Bak de reepjes oesterzwammen ca. 5 minuten. Zet apart.
  • Schil de sinaasappel zo dik dat de witte velletjes meegaan. Boven kom de partjes sinaasappel tussen de velletjes uitsnijden. Roer oesterzwammen en de kip door de saus en laat kort meewarmen. Schep de sinaasappelpartjes erdoor.
  • Breng intussen in een pan ruim water met zout aan de kook. Kook de ravioli in ca. 4 minuten gaar volgens gebruiksaanwijzing. Verdeel de ravioli over vier warme pastaborden. Schep de saus erover. Bestrooi met pijnboompitten en tuinkers. Lekker met een salade met kerstomaatjes.

Voedingswaarde

Calorieën: 760kcal | koolhydraten: 37g | eiwit: 30g | vet: 51g | verzadigd vet: 23g | cholesterol: 131mg | vezels: 5g | suiker: 15g | vitamine C: 57mg