Easy Tuesday

Piperade met een twist

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Mijn voorkeur ligt bij simpele recepten en ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn. Nou, dit is zo’n kanjer! Afkomstig uit het kookboek ‘Lukt altijd’, een kookboek voor starters. Lees nog even de recensie van I Love Food & Wine-kookboekrecensent Anita Ootjers. Je raakt meteen geïnspireerd!

Welke wijn bij Piperade?

Bij een simpel gerecht hoort een niet te dure wijn. Drink hier bijvoorbeeld de Spaanse rosé bij van  Rosa van Azul Y Garanza. Lekker pittig en stevig.

4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 4 plakken rauwe ham (ca. 60 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 ml tomatensaus*
  • 4 eieren
  • zout, versgemalen peper
  • (basilicum)

Stap 1

Pel en snipper de uit. Snijd de paprika’s in stukjes. snijd de rauwe ham in repen.

Stap 2

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de ui en paprika ca. 10 minuten zachtjes. Schep de tomatensaus erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de reepjes ham erover en breek de eieren erboven. Verhit de piperade met het deksel op de pan nog ca. 6 minuten totdat de eieren gestold zijn. Maal er nog wat peper over. Bestooi eventueel met verse basilicum. Lekker met (volkoren)brood.

Je kunt kant en klare tomatensaus uit een pot of pakje gebruiken in een smaak die je zelf lekker vindt. In sommige verpakkingen zit 400 ml of 600 ml, dat maakt voor dit recept niet zoveel uit.

 

Kookboek voor starters

Cover Lukt altijdEen kookboek voor de beginnende kok die net iets meer wil dan alleen een eitje bakken. Er worden maximaal 6 ingrediënten gebruikt om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Bovendien ook nog snel-klaar. Overzichtelijke vormgeving. Gerechten die iedereen kan maken; met andere woorden: Lukt Altijd!

 

 

 

Bestellen? Dat kan hier:

Titel : Lukt altijd! Kookboek voor starters
Auteur : Élise Delprat-Alvarès
Uitgever : MBooks
ISBN : 9789022333983
Prijs : € 24,99

Meer makkelijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief. En binnenkort komen er nog twee recepten online!

 

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!

Over Jolande Vos

Eigenaar en auteur ilovefoodwine.nl

Jolande is een echte foodie, en iemand die alles weet over Wijn & Spijs. Of anders gezegd: ‘Welke wijn past bij welk gerecht’? Zij is in feite de sommelier voor thuis. Sinds jaar en dag is zij bezig met de lekkerste recepten, kookboeken, wijnen en de beste restaurants te selecteren. Deze gastronomische info deelt ze hier. Haar website is uitgegroeid van een receptenblog naar een culinair platform. En via de receptenfilter kom je vast iets tegen dat past bij jouw smaak. Heb je vragen? Mail me!

Reacties

  1. Marlies van der Zijden 14 september 2017 om 01:20 uur

    Ik woon in Spanje en ken dit gerecht, ik maak het vooral als ik allerlei restjes groenten in de koelkast heb liggen. Groene asperges, stukje courgette of aubergine, tuinbonen of artisjokken. Maar ook worstjes chorizo of andere ham, wat je maar lekker vindt. En dan heerlijk boerenbrood erbij om te soppen in het eigeel of de tomatensaus.
    Smakelijk eten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *