Easy Tuesday

Piperade met een twist

Mijn voorkeur ligt bij simpele recepten en ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn. Nou, dit is zo’n kanjer! Afkomstig uit het kookboek ‘Lukt altijd’, een kookboek voor starters. Lees nog even de recensie van I Love Food & Wine-kookboekrecensent Anita Ootjers. Je raakt meteen geïnspireerd!

Welke wijn bij Piperade?

Bij een simpel gerecht hoort een niet te dure wijn. Drink hier bijvoorbeeld de Spaanse rosé bij van  Rosa van Azul Y Garanza. Lekker pittig en stevig.

4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 4 plakken rauwe ham (ca. 60 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 ml tomatensaus*
  • 4 eieren
  • zout, versgemalen peper
  • (basilicum)

Stap 1

Pel en snipper de uit. Snijd de paprika’s in stukjes. snijd de rauwe ham in repen.

Stap 2

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de ui en paprika ca. 10 minuten zachtjes. Schep de tomatensaus erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de reepjes ham erover en breek de eieren erboven. Verhit de piperade met het deksel op de pan nog ca. 6 minuten totdat de eieren gestold zijn. Maal er nog wat peper over. Bestooi eventueel met verse basilicum. Lekker met (volkoren)brood.

Je kunt kant en klare tomatensaus uit een pot of pakje gebruiken in een smaak die je zelf lekker vindt. In sommige verpakkingen zit 400 ml of 600 ml, dat maakt voor dit recept niet zoveel uit.

 

Kookboek voor starters

Cover Lukt altijdEen kookboek voor de beginnende kok die net iets meer wil dan alleen een eitje bakken. Er worden maximaal 6 ingrediënten gebruikt om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Bovendien ook nog snel-klaar. Overzichtelijke vormgeving. Gerechten die iedereen kan maken; met andere woorden: Lukt Altijd!

 

 

 

Bestellen? Dat kan hier:

Titel : Lukt altijd! Kookboek voor starters
Auteur : Élise Delprat-Alvarès
Uitgever : MBooks
ISBN : 9789022333983
Prijs : € 24,99

Meer makkelijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief. En binnenkort komen er nog twee recepten online!

 

Cover e-book wijn en spijs

GRATIS E-BOOK

Welke wijn past bij welk gerecht?

Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?

  • Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
  • Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen
Download het gratis e-book