Easy Tuesday

Piperade met een twist

Mijn voorkeur ligt bij simpele recepten en ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn. Nou, dit is zo’n kanjer! Afkomstig uit het kookboek ‘Lukt altijd’, een kookboek voor starters. Lees nog even de recensie van I Love Food & Wine-kookboekrecensent Anita Ootjers. Je raakt meteen geïnspireerd!

Welke wijn bij Piperade?

Bij een simpel gerecht hoort een niet te dure wijn. Drink hier bijvoorbeeld de Spaanse rosé bij van  Rosa van Azul Y Garanza. Lekker pittig en stevig.

4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • 4 plakken rauwe ham (ca. 60 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 ml tomatensaus*
  • 4 eieren
  • zout, versgemalen peper
  • (basilicum)

Stap 1

Pel en snipper de uit. Snijd de paprika’s in stukjes. snijd de rauwe ham in repen.

Stap 2

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de ui en paprika ca. 10 minuten zachtjes. Schep de tomatensaus erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de reepjes ham erover en breek de eieren erboven. Verhit de piperade met het deksel op de pan nog ca. 6 minuten totdat de eieren gestold zijn. Maal er nog wat peper over. Bestooi eventueel met verse basilicum. Lekker met (volkoren)brood.

Je kunt kant en klare tomatensaus uit een pot of pakje gebruiken in een smaak die je zelf lekker vindt. In sommige verpakkingen zit 400 ml of 600 ml, dat maakt voor dit recept niet zoveel uit.

 

Kookboek voor starters

Cover Lukt altijdEen kookboek voor de beginnende kok die net iets meer wil dan alleen een eitje bakken. Er worden maximaal 6 ingrediënten gebruikt om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Bovendien ook nog snel-klaar. Overzichtelijke vormgeving. Gerechten die iedereen kan maken; met andere woorden: Lukt Altijd!

 

 

 

Bestellen? Dat kan hier:

Titel : Lukt altijd! Kookboek voor starters
Auteur : Élise Delprat-Alvarès
Uitgever : MBooks
ISBN : 9789022333983
Prijs : € 24,99

Meer makkelijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief. En binnenkort komen er nog twee recepten online!

 

Eén reactie op “Piperade met een twist”

  1. Ik woon in Spanje en ken dit gerecht, ik maak het vooral als ik allerlei restjes groenten in de koelkast heb liggen. Groene asperges, stukje courgette of aubergine, tuinbonen of artisjokken. Maar ook worstjes chorizo of andere ham, wat je maar lekker vindt. En dan heerlijk boerenbrood erbij om te soppen in het eigeel of de tomatensaus.
    Smakelijk eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *