Om in vakantiestemming te komen, te snakken naar zonnige dagen, voor vandaag een klassiek Spaans gerecht: Paella Marinara.
Welke wijn bij Paella Marinara?
Bij Paella Marinara passen verschillende wijnen; je kunt kiezen voor een Spaanse frisse witte wijn of een stevige rosé. Maar ook de klassieke Tavel (bijv. Château D’Aquéria of Domaine Maby), afkomstig uit de Rhône, past uitstekend bij vis en schaaldieren. Deze rosé smaakt lekker stevig maar ook heerlijk kruidig. Smaken die terugkomen in deze paella met vis. Vooral de specerijentoets van de garam masala maakt het gerecht wat krachtiger, en daardoor wordt de combinatie met de wijn briljant. Vergeet niet extra citroen over de paella te sprenkelen. Niet alleen het gerecht wordt interessanter, maar dit benadrukt ook de frisse fruitaroma’s in de wijn.
Muziek: dit suikerzoete, maar aanstekelijke Spaanse duet van Rosario Flores & Diego El Cigala: Te quiero, te quiero

Paella Marinara
Ingredienten
- 2 vleestomaten
- 4 el olijfolie
- 1 zak diepgevroren gemengde zeevruchten à 500 g ontdooid
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 grote groene paprika in stukjes
- 2 teentjes knoflook geperst
- 2 tl garam masala
- 300 g risotto rijst
- 150 g doperwten vers of diepvries
- 2 potten visfond
- 100 milliliter witte wijn
- 15 gram platte peterselie fijngehakt
- 8 gamba’s ontdooid
- 1 citroen in partjes
Extra nodig
- paellapan of hapjespan
Bereiding
- Ontvel de tomaten, halveer overdwars en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in de paellapan of hapjespan. Roerbak op hoog vuur de zeevruchten ca. 3 minuten. Schep uit pan en zet apart.
- Verhit de rest van de olie. Bak ui, paprika en knoflook zachtjes ca. 5 minuten. Roer af en toe door. Voeg de garam masala toe en bak even ca. 1 minuut mee. Roer de rijst erdoor en bak even mee tot de korrels glanzend en doorschijnend zijn. Voeg toe: tomatenvruchtvlees, doperwten, visfond, witte wijn en peterselie. Breng aan de kook en laat ca. 10 minuten sudderen.
- Schep de zeevruchten door het rijstmengsel. Leg de gamba’s erop. Zet de pan in de oven en bak in ca. 10 minuten de rijst gaar tot het meeste vocht verdampt is.
- Dek de paella af met een theedoek en laat nog ca. 5 minuten staan, zodat de rijstkorrels van elkaar loskomen. Serveer met partjes citroen.
- Lekker met een frisse groene salade.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Credits: Fotografie Rob van der Vet, Food Sander de Ponti, Styling Jan-Willem van Riel
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!