Voor het weekend

Hotwings van bloemkool met blauwe kaasdip (vegan)

Spicy hotwings zonder schuldgevoel! Deze vegan borrelhapjes zijn net zo goed als hun tegenhangers van kippenvleugels. Eigenlijk beter! Want ze zijn makkelijk om te maken, worden in de oven gebakken en je hebt geen last van kippenbotjes. Met andere woorden: de ideale borrelhap voor dit weekend!

Welke wijn bij hotwings van bloemkool MET BLAUWE KAASDIP?

Dit recept komt uit het kookboekje 3 ingrediënten cocktail. En dit is een van de snacks die heel goed past bij een Tequila-cocktail. Maar wijn kan ook! Wat dacht je van bubbeltje? Kies voor Cava. Met net wat meer power dan een andere bubbel, die kan de strijd heel goed aan met deze licht pittige bloemkoolhapjes met blauwe kaasdip.

Hotwings van bloemkool met blauwe kaasdip uit 3 ingrediënten cocktails

Hotwings van bloemkool

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Totaal: 40 minuten
Beetgare bloemkoolroosjes in een licht knapperig jasje. Makkelijk om te maken. Bovendien lekker vegan. Blauwe kaasdip zorgt voor extra spanning. Zowel koud als warm te serveren.
Aantal 6 personen

Ingredienten
 

  • 125 gram bloem
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 200 ml ongezoete amandeldrink
  • 1 middelgrote bloemkool verdeeld in roosjes van 5 cm
  • 100 ml zoete chilisaus
  • 1 eetlepel rijstolie

Blauwe kaasdip

  • 50 gram verse roomkaas
  • 3 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 100 gram milde blauwe kaas
  • Zout versgemalen peper

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een grote kom de bloem met het paprikapoeder, amandelmelk en een flinke snuf zout tot een glas beslag ontstaat.
  • Voeg de bloemkoolroosjes (in gedeelten) toe en hussel tot ze allemaal gelijkmatig bedekt zijn met het beslag. Verdeel de roosjes in een enkele laag over de plaat. Laat het overtollige beslag in de kom. Bak de roosjes ca. 10 minuten. Draai ze om met een tang en bak nog ca. 5 minuten.
  • Meng intussen in een kleine kom de chilisaus met de olie.
  • Maak intussen de blauwe kaasdip. Meng in een andere kleine kom: roomkaas, zure room, azijn en zout. Roer goed glad. Verkruimel de blauwe kaas erboven en meng erdoor. Zet apart.
  • Haal na 15 minuten de bloemkoolroosjes uit de oven. Bestrijk alle roosjes met het chilisausje. Zet de bloemkoolroosjes terug in de oven. Bak ze in ca. 15 minuten beetgaar en krokant.
  • Leg alle bloemkoolroosjes op een serveerschaal. Zet de blauwe kaasdip ernaast.

Notities

TIP!
Strooi er nog wat sesamzaad over. Dat maakt deze hotwings nog net wat specialer!
BEWAAR DIT RECEPT VAN VEGAN BORRELHAPJES OP PINTEREST!
Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Klik dan op de foto hieronder en bewaar het recept op een van je Pinterest borden.

Hotwings van bloemkool met blauwe kaasdip uit 3 ingrediënten cocktailsSmaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:

Cover 3 ingrediënten per cocktailTitel : 3 Ingrediënten per cocktail
Auteur : Kate Calder
Uitgever : Uitgeverij Good Cook
ISBN : 978 94 6143 274 2
Prijs : € 17,95

 

 

 

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

Cover e-book wijn en spijs

GRATIS E-BOOK

Welke wijn past bij welk gerecht?

Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?

  • Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
  • Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen
Download het gratis e-book