Voor het weekend

Hotwings van bloemkool met blauwe kaasdip

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Hotwings zonder schuldgevoel! Deze vegan borrelhapjes zijn net zo goed als hun tegenhangers van kippenvleugels. Eigenlijk beter! Want ze zijn makkelijk om te maken, worden in de oven gebakken en je hebt geen last van kippenbotjes. Met andere woorden: de ideale borrelhap voor dit weekend!

Welke wijn bij hotwings van bloemkool?

Dit recept komt uit het kookboekje 3 ingrediënten cocktail. En dit is een van de snacks die heel goed past bij een Tequila-cocktail. Maar wijn kan ook! Wat dacht je van bubbeltje? Kies voor Cava. Met net wat meer power dan een andere bubbel, die kan de strijd heel goed aan met deze licht pittige bloemkoolhapjes met blauwe kaasdip.

VINA de digitale sommelier van VinifyMaak kennis met Vina; de digitale sommelier
Ben je op zoek naar de juiste wijn bij een gerecht dat je wilt gaan eten of koken? Op de website van Vinify is sinds kort de eerste digitale sommelier van Nederland te vinden. Ze heet Vina. Deze, op kunstmatige intelligentie gebaseerde, tool helpt je bij het vinden van de juiste fles wijn die past bij jouw gerecht. Werkt heel simpel. Je vult de belangrijkste ingrediënten in, even wachten, en dan… geeft Vina je een uitgebreid antwoord. Proberen? Maak hier kennis met Vina.

 

 

 

Hotwings van bloemkool met blauwe kaasdip uit 3 ingrediënten cocktails
Hotwings van bloemkool
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 30 min
Totaal: 40 min
Beetgare bloemkoolroosjes in een licht knapperig jasje. Makkelijk om te maken. Bovendien lekker vegan. Blauwe kaasdip zorgt voor extra spanning. Zowel koud als warm te serveren.
Aantal 6 personen

Ingredienten
  

  • 125 gram bloem
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 200 ml ongezoete amandeldrink
  • 1 middelgrote bloemkool verdeeld in roosjes van 5 cm
  • 100 ml zoete chilisaus
  • 1 eetlepel rijstolie

Blauwe kaasdip

  • 50 gram roomkaas bijv monchou of Philadelphia
  • 3 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 100 gram milde blauwe kaas
  • Zout versgemalen peper

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een grote kom de bloem met het paprikapoeder, amandelmelk en een flinke snuf zout tot een glas beslag ontstaat.
  • Voeg de bloemkoolroosjes (in gedeelten) toe en hussel tot ze allemaal gelijkmatig bedekt zijn met het beslag. Verdeel de roosjes in een enkele laag over de plaat. Laat het overtollige beslag in de kom. Bak de roosjes ca. 10 minuten. Draai ze om met een tang en bak nog ca. 5 minuten.
  • Meng intussen in een kleine kom de chilisaus met de olie.
  • Maak intussen de blauwe kaasdip. Meng in een andere kleine kom: roomkaas, zure room, azijn en zout. Roer goed glad. Verkruimel de blauwe kaas erboven en meng erdoor. Zet apart.
  • Haal na 15 minuten de bloemkoolroosjes uit de oven. Bestrijk alle roosjes met het chilisausje. Zet de bloemkoolroosjes terug in de oven. Bak ze in ca. 15 minuten beetgaar en krokant.
  • Leg alle bloemkoolroosjes op een serveerschaal. Zet de blauwe kaasdip ernaast.

hotwings van bloemkoolTIP!

Strooi er nog wat sesamzaad over. Dat maakt deze hotwings nog net wat specialer!

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:

Cover 3 ingrediënten per cocktailTitel : 3 Ingrediënten per cocktail
Auteur : Kate Calder
Uitgever : Uitgeverij Good Cook
ISBN : 978 94 6143 274 2
Prijs : € 17,95

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept