Voor het weekend

Chips met zalmtartaar: een snelle borrelhap

Voor een feestje kies ik graag voor kleine éénhappers, want die delen zo lekker makkelijk. Nou, dit is er zo eentje, zo’n snelle borrelhap die vaak bij ons op tafel komt: krokante chips met zalmtartaar. Kies naturel gezouten chips die net wat groter zijn, liefst de geribbelde versie want die is ook net iets dikker.

Welke wijn bij chips met zalmtartaar?

Doe eens gek, en schenk een mousserende wijn (je hoeft echt niet te wachten op Oud & Nieuw!). Met mousserende wijn zit je eigenlijk altijd goed. Bijvoorbeeld een mooie cava of crémant (prijzen tussen de 10 en 15 euro) die verfrist bij elke hap. Maar eigenlijk elke frisse witte wijn doet het hier goed. Kies wat je lekker vindt.

8 personen10 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram verse zalm
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • ½ rode chilipeper, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout, versgemalen peper
  • 1 grote zak aardappelchips
  • 1 bakje milde kiemgroente (AH) of tuinkers

Stap 1

Hak de zalm in héél kleine blokjes. Doe in een grote kom. Voeg toe: sjalotjes, rode peper, mayonaise, citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Schep op elke chip 1 eetlepel zalmtartaar. Garneer met de kiemgroente (of tuinkers). Meteen opeten! (Het is belangrijk dat je de chips pas op het laatste moment belegt en serveert, want anders worde de chips een beetje zacht. Ze moeten juist lekker crunchy blijven!).

 

Meer suggesties voor snelle borrelhapjes? (klik op de linkjes voor het recept)

gevulde eieren van mijn moeder

geitenkaas met komkommer

bruschetta nicoise

-crostini met vijgen en Parmaham

-Italiaanse rosbiefrolletjes

Italiaanse rosbiefrolletjes
Italiaanse rosbiefrolletjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *