Fishermans Thursday

Mexicaanse kabeljauw

Een mix van Nederland en Mexico op het bord, deze gestoofde kabeljauw Mexicaanse stijl. Natuurlijk met maïs en bonen. Extra makkelijk, omdat je alle ingrediënten lekker op voorraad in huis kunt hebben. Zeker na een werkdag die iets langer was dan gepland: kast open, vriezer open en aan de slag. Een recept waarmee je in 15 minuten een heerlijke vismaaltijd op tafel kunt zetten. 

Welke wijn bij Mexicaanse kabeljauw?

Rode wijn bij vis? Ja dat kan!  De tacokruiden en -saus overvleugelen in dit gerecht de kabeljauw. De bonen en zoete mais vragen om een soepele, fruitrijke en sappige rode wijn. En dat is bijvoorbeeld een pinotage bij uitstek. Maar natuurlijk kun je ook kiezen voor een witte wijn. Kies voor verfrissend, maar kruidig zoals bijvoorbeeld een Verdejo.

4 personen15 minuten

Ingrediënten

  • 4 stukken kabeljauwfilet à 150 gram
  • 2 eetlepels tacokruiden
  • 1 blikje kidneybonen (400 gram)
  • 1 blikje maïskorrels (175 gram)
  • 50 gram boter
  • 1 pot milde tacosaus (450 gram)
  • 3 lente-uitjes

Stap 1

Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de filets met 1 eetlepel van de tacokruiden. Laat het blikje kidneybonen en het blikje maïskorrels goed uitlekken. Meng de kidneybonen met de maïskorrels, de tacosaus en de rest van de kruiden.

Stap 2

Verhit de boter in een koekenpan en bak de kabeljauwfilets ongeveer 3 minuten op een matig vuur. Voeg het bonenmaïsmengsel toe en laat dit in 3 minuten warm worden. Doe de deksel op de pan en laat ca. 5 minuten op een laag vuur zachtjes stoven. Snijd ondertussen de lente-uitjes in zeer smalle ringen en strooi ze over het gerecht.  Serveer met gele rijst.

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *