Aromatisch fris wit uit Spanje

Nebla Verdejo

Ochtendnevel

Bodega Vicente Gandia is in 1885 opgericht in de omgeving van Valencia. Inmiddels heeft het bedrijf wijngaarden in Priorat, Rioja, Ribera del Duera en meer Spaanse wijnstreken. Zo komt deze witte wijn uit Rueda, een wijnstreek ten noordwesten van Madrid. De naam Nebla refereert aan de vroege ochtendnevel in de wijngaarden als de koele nacht plaatsmaakt voor de verwarmende ochtendzon. De druiven voor deze wijn worden in die koele nachten geplukt om de fruitaroma’s in de druiven te bewaren. Ook na de oogst wordt alles gedaan om die fruitaroma’s te behouden. Zo vindt de fermentatie plaats in temperatuurgestuurde vergistingstanks.

Aromatisch en fris

De licht goudgele wijn is lekker fris in de neus met geuren van wit fruit, abrikoos en perzik, exotisch fruit en een lichte kruidigheid. In de mond komt dat terug. Daarnaast is hij bloemig met toch ook wat frisse zuren, kruisbessen.  Ook de afdronk is fris met een klein bittertje.

Waarom bij de ‘Gebakken schar met Hollandse garnalen‘?

De wijn is redelijk strak, licht en fris. Schar is een visje dat strak aanvoelt in je mond. De kerrie is aromatisch, maar de gele paprika overheerst en zorgt voor een zoetje. De Hollandse garnalen zijn subtiel aanwezig met een licht stroef mondgevoel. De frisse kruidigheid en het bloemige fruit van de wijn passen goed bij de verschillende ingrediënten van het gerecht.

Wat smaakt er nog meer lekker bij?

De Nebla is zeer geschikt als aperitief, maar probeer hem ook eens in combinatie met een lichte salade met wit vlees/vis en wat fruit. Of bij een rijstgerecht met zeevruchten of een lekker kippensoepje.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.