Meatless Monday

Halloumi frieten met witlofsalade

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Weleens friet van halloumi gemaakt? Voor ons was dit de eerste keer! En wat blijkt: dit is een doordeweeks toppertje. Hier worden je kinderen blij van! Bovendien zo klaar! Aardappelen, rijst, pasta of brood niet meer nodig. Zo makkelijk als wat.

Welke wijn bij halloumifrieten met witlofsalade?

Dit gerecht smaakt heel verrassend. Met halloumi-kaas bak je prachtige goudbruine frieten: zoutig en compact. Erbij een frisse fruitige salade met zoete, iets zure en iets bittere smaken. Ook de munt proef je goed. Walnoten zorgen voor een lekkere bite. Kortom: een gerecht met van alles wat. Welke wijn erbij? Kies bijvoorbeeld voor een Grüner Veltliner uit Oostenrijk of een Vermentino uit Sardinië. Deze wijn past zich heel makkelijk aan, maar ook een frisfruitige Chenin Blanc uit Zuid-Afrika (zonder houtlagering) is een goede keus.

4 personen20 minuten

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witlof
  • 1 appel
  • 2 mandarijnen
  • 1 handje walnoten
  • 1 bosje munt
  • 450-500 gram halloumi*
  • bloem om te bestrooien
  • zonnebloemolie
  • 2 handjes rozijnen
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels sinaasappelsap

Stap 1

Snijd de witlof in stukjes en de appel in blokjes. Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Hak de walnoten grof. Pluk het muntblad, leg de blaadjes op elkaar en rol ze op. Snijd in dunne reepjes.

Stap 2

Snijd de halloumi in frieten en bestrooi ze rondom met bloem. Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een diepe, stevige pan.

Stap 3

Meng de witlof, appel, mandarijn, rozijnen en de walnoten door elkaar. Klop de mayo, yoghurt en het sinaasappelsap tot een romige dressing en schep deze door de witlofsalade. Bestrooi met de reepjes munt.

Stap 4

Frituur de halloumifrieten (in 2 porties) in circa 2 min. of tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze heel even uitlekken op keukenpapier en serveer ze daarna meteen, met de witlofsalade erbij.

 

* Wat is halloumi?

Halloumi: een van oorsprong ongerijpte Cypriotische geitenkaas, goed verkrijgbaar (verpakt) bij de supermarkt.

 

Bestellen kun je hier:

Cover Tooske Ragas Appeltje, eitjeTitel : Appeltje, eitje!
Auteur : Tooske Ragas
Uitgever : Uitgeverij Spectrum
ISBN : 978 90 00 36973 7
Prijs : € 20,99

 

 

 

We publiceerden al eerder een heerlijk makkelijk gerecht van Tooske Ragas: pasta met romige garnalen. Ook een aanrader!

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef je waardering
recipe image
Naam recept
Halloumi met witlofsalade
Auteur
Geplaatst op
Totale kooktijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *