Voor het weekend

Gehaktbrood met Parmaham

Smeuïg gehaktbrood uit de oven. Een heerlijk recept voor het weekend. Lekker makkelijk omdat je hem kunt voorbereiden. Je kunt hem zowel warm als koud eten. En ook op een prikkertje bij de borrel smaakt hij prima. Zeker in combinatie met mosterdmayonaise.

Welke wijn bij Gehaktbrood met Parmaham?

Pinot Noir uit Nieuw Zeeland smaakt meestal fris, kruidig en sappig.  Dat combineert goed met dit gehaktbrood. De verse kruiden in het gehakt accentueren de kruidigheid van de wijn. Ook een nero d’avola van Sicilië is een goede keus: sappig, kruidig en een tikkeltje aards.

6 personen30 minuten + 1 uur in de oven

Ingrediënten

  • 125 gram couscous
  • 3 eetlepels olie
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 750 gram half-om-half gehakt
  • 200 gram gemengde paddenstoelen, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngeperst,
  • 2 eetlepels verse tuinkruiden, fijngeknipt (peterselie, basilicum, tijm)
  • 2 theelepels zout
  • versgemalen peper
  • 125 gram plakjes Parmaham

Extra: cakevorm van 26 cm (inh. 1 ½ liter)

Stap 1

Meng de couscous in een lage schaal met 1 eetlepel olie. Giet er zoveel kokend water op dat de couscous net onder staat. Laat 5 minuten staan en prak het los met een vork. Laat afkoelen.

Stap 2

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak het sjalotje met de paddenstoelen op halfhoog vuur ca. 4 minuten. Meng het gehakt met de gebakken paddenstoelen, couscous, knoflook, tuinkruiden, zout en peper. Kneed het mengsel goed door.

Stap 3

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met de Parmaham. Druk de gehaktvulling erin. Sluit af met de overhangende plakjes Parmaham.

Stap 4

Recept smeuïg gehaktbrood uit de oven. Een heerlijk recept voor het weekend. Lekker makkelijk omdat je hem kunt voorbereiden. Je kunt hem zowel warm als koud eten. En ook op een prikkertje bij de borrel smaakt hij prima. Zeker in combinatie met mosterdmayonaise. #gehaktbroodBak het gehaktbrood in de oven in ca. 1 uur gaar en bruin. Giet eventueel halverwege de baktijd het vrijgekomen vocht weg. Neem uit oven en laat 5 minuten rusten. Giet laatste vocht af. Keer het gehaktbrood op een snijplank en snijd hem in mooie plakken. Lekker met gebakken aardappelen, mosterdmayonaise en sperziebonen of een gemengde salade.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Bewaar dit recept op Pinterest

Recept smeuïg gehaktbrood uit de oven. Een heerlijk recept voor het weekend. Lekker makkelijk omdat je hem kunt voorbereiden. Je kunt hem zowel warm als koud eten. En ook op een prikkertje bij de borrel smaakt hij prima. Zeker in combinatie met mosterdmayonaise. #gehaktbrood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *