Kapsalon; een echte quilty pleasure! Lekker vet, lekker veel, en lekker makkelijk. Maar je kunt deze afhaalklassieker ook in een gezonde variant maken. Ik had al eerder een homemade recept geplaatst zonder vlees (zie hier). Maar deze kapsalon met kip uit het kookboek Gezellig Kokerellen is nog veel simpeler. Met glans approved door het testpanel van Ellen Van Gool.
Wij vonden de kruidenmix alleen iets té overheersend. Ik gebruikte de kipkruidenmix traditioneel van Verstegen. In het recept van Ellen staat 1 grote eetlepel, maar de helft is meer dan voldoende. Heb je geen kipkruiden in huis, geen nood, je kunt ook gewoon iets anders pakken dat je wel hebt staan. Of meng wat paprikapoeder met kerrie.
Welke wijn bij kapsalon met kip?
Bij zo’n makkelijke quilty pleasure drink je gewoon waar je zin hebt. Zolang het maar een toegankelijke sappige wijn is. Dus wit, rosé of rood, het kan allemaal. Net wat jij lekker vindt.
Homemade kapsalon met kip
Ingredienten
- 450 gram verse en voorgegaarde frietjes of geschilde krieltjes pak*
- 2 eetlepels olie
- 250 gram kippendijfilet
- ½ eetlepel kipkruiden
- 50 gram geraspte belegen kaas
- ½ komkommer
- 1 tomaat
- 100 gram fijngesneden ijsbergsla
Knoflooksausje
- 2 grote eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 klein teentje knoflook uit de knijper
- Handvol platte peterselie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de frietjes of de krieltjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de frietjes in ca. 25 minuten bruin en knapperig.
- Snijd de kippendijfilet in kleine blokjes. Bestrooi met de kipkruiden.
- Zet intussen een koekenpan op het vuur. Verhit 2 eetlepels olie en bak de kipstukjes goudbruin en gaar in ca. 8 minuten.
- Neem een grote ovenschaal en vul de bodem met de gebakken frietjes. Verdeel de kipblokjes en de geraspte kaas erover. Zet de schaal in de oven en bak ca. 5 minuten tot de kaas is gesmolten.
- Snijd intussen de komkommer in plakjes en de tomaat in partjes.
- Maak het knoflooksausje. Doe alle ingrediënten in een kommetje en roer door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de ovenschaal uit de oven. Verdeel de komkommer, tomaat en de ijsbergsla erover. Serveer met de knoflooksaus.
Notities
Het kookboek Gezellig Kokerellen
Ben je op zoek naar makkelijke recepten, dan is het kookboek Lekker Kokerellen iets voor jou. In vijf hoofdstukken bundelt schrijfster/ blogger Ellen van Gool van de website kokerellen.be de lekkerste recepten die eenvoudig zijn om te maken.
Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:
Titel : Gezellig Kokerellen
Auteur : Ellen van Gool
Uitgever : Uitgeverij Lannoo
ISBN : 978 94 0147 8052
Prijs : € 22,99
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen