Voor het weekend

Homemade kapsalon met kip

Kapsalon; een echte quilty pleasure! Lekker vet, lekker veel, en lekker makkelijk. Maar je kunt deze afhaalklassieker ook in een gezonde variant maken. Ik had al eerder een homemade recept geplaatst zonder vlees (zie hier). Maar deze kapsalon met kip uit het kookboek Gezellig Kokerellen is nog veel simpeler. Met glans approved door het testpanel van Ellen Van Gool.

Wij vonden de kruidenmix alleen iets té overheersend. Ik gebruikte de kipkruidenmix traditioneel van Verstegen. In het recept van Ellen staat 1 grote eetlepel, maar de helft is meer dan voldoende. Heb je geen kipkruiden in huis, geen nood,  je kunt ook gewoon iets anders pakken dat je wel hebt staan. Of meng wat paprikapoeder met kerrie.

Welke wijn bij kapsalon met kip?

Bij zo’n makkelijke quilty pleasure drink je gewoon waar je zin hebt. Zolang het maar een toegankelijke sappige wijn is. Dus wit, rosé of rood, het kan allemaal. Net wat jij lekker vindt.

Kapsalon met kip uit het kookboek Gezellig kokerellen van Ellen Van Gool

Homemade kapsalon met kip

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 30 minuten
Totaal: 35 minuten
Deze heerlijke (maar vettige) afhaalklassieker maak je in een handomdraai. In 30 minuten op tafel.
Aantal 2 personen

Ingredienten
 

  • 450 gram verse en voorgegaarde frietjes of geschilde krieltjes pak*
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gram kippendijfilet
  • ½ eetlepel kipkruiden
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • ½ komkommer
  • 1 tomaat
  • 100 gram fijngesneden ijsbergsla

Knoflooksausje

  • 2 grote eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 klein teentje knoflook uit de knijper
  • Handvol platte peterselie

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de frietjes of de krieltjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de frietjes in ca. 25 minuten bruin en knapperig.
  • Snijd de kippendijfilet in kleine blokjes. Bestrooi met de kipkruiden.
  • Zet intussen een koekenpan op het vuur. Verhit 2 eetlepels olie en bak de kipstukjes goudbruin en gaar in ca. 8 minuten.
  • Neem een grote ovenschaal en vul de bodem met de gebakken frietjes. Verdeel de kipblokjes en de geraspte kaas erover. Zet de schaal in de oven en bak ca. 5 minuten tot de kaas is gesmolten.
  • Snijd intussen de komkommer in plakjes en de tomaat in partjes.
  • Maak het knoflooksausje. Doe alle ingrediënten in een kommetje en roer door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de ovenschaal uit de oven. Verdeel de komkommer, tomaat en de ijsbergsla erover. Serveer met de knoflooksaus.

Notities

Tip: ik gebruikte 1 pak echte verse friet à 450 gram uit de koeling (Friethoes). Aanrader.

Het kookboek Gezellig Kokerellen

Ben je op zoek naar makkelijke recepten, dan is het kookboek Lekker Kokerellen iets voor jou. In vijf hoofdstukken bundelt schrijfster/ blogger Ellen van Gool van de website kokerellen.be  de lekkerste recepten die eenvoudig zijn om te maken.

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:

Cover Gezellig KokerellenTitel : Gezellig Kokerellen
Auteur : Ellen van Gool
Uitgever : Uitgeverij Lannoo
ISBN : 978 94 0147 8052
Prijs : € 22,99

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept