Ga terug
+ servings
Linguine met boontjes, tomaat en kalkoen_1
Luiguine met kalkoen en tomaat
Lichtverteerbaar pastagerecht met magere kalkoenfilet, tomaten en knapperige boontjes. Lekker calorie-arm. 
Aantal 4 personen
Kook tijd 30 minuten
30 minuten

Ingrediënten
  

  • 500 gram haricots verts
  • 4 tomaten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 10 gram basilicum in reepjes
  • zout versgemalen peper
  • 250 gram linguine
  • 350 gram kalkoenfilet à la minute, AH
  • zout versgemalen peper
  • 2 teentjes knoflook

Instructies
 

  • Breng water aan de kook met wat zout. Snijd de uiteindjes van de haricots verts, en blancheer de bonen in water met zout ca. 5 minuten beetgaar. Giet af. Snijd intussen de tomaten in kleine blokjes. Doe in een schaal en meng met 1 eetlepel olijfolie, basilicum, zout en peper.
  • Breng opnieuw ruim water met zout aan de kook. Kook de linguine volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet. Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de kalkoenfilet in ca. 5 minuten gaar. Snijd daarna in reepjes.
  • Verhit  2 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Fruit de knoflook even kort tot het lichtbruin is. Voeg de boontjes toe en bak even mee. Schep het vlees erdoor.
  • Schep de linguine in vier diepe warme borden. Leg hierop de haricots verts met de kalkoen. Garneer met het tomatenmengsel.

Voedingswaarde

Calorieën: 400kcal | koolhydraten: 61g | eiwit: 34g | vet: 3g | verzadigd vet: 0.4g | cholesterol: 55mg | vezels: 7g | suiker: 9g | vitamine C: 33mg