Quiche met zeevruchten

Fishermans Thursday
Zomerquiche met vis

Een zomerse hartige taart boordevol vis en andere zeevruchten is weer eens wat anders dan een quiche lorraine. Misschien wat machtig, maar de kerstomaatjes geven juist een verfrissend effect. Heerlijk als hoofdgerecht met een frisse groene salade, maar ook als borrelhapje heel geschikt. Snijd de taart dan in kleine puntjes.

Welke wijn erbij? Bij het zilte van de schaal- en schelpdieren in combinatie met het romige van de quiche doet een Pinot blanc het altijd uitstekend. Maar ook de Gruner veltliner is een goede optie.

4 personen45 minuten

Ingrediënten

  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 1 blikje tonijn in olie of water (ca. 160 g)
  • 100 g surimi
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 100 gram gemengde zeevruchten (mosselen, garnalen, inktvis e.d.)
  •  5 eieren
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels fijngehakte dille (vers of diepvries)
  • zout, versgemalen peper
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 1/2 bakje kerstomaatjes

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200℃. Laat het bladerdeeg ontdooien. Laat de tonijn in zeef uitlekken. Vet een quichevorm (of springvorm) ( ɸ 27 cm) in. Bekleed de vorm met bladerdeeg. Druk de naden van de deegplakjes met duim en wijsvinger tegen elkaar. Prik het deeg hier en daar in met een vork.

Stap 2

Verdeel de surimi in kleine stukjes. Verdeel de tonijn, rivierkreeftjes, zeevruchten en surimi over de taartbodem. Klop de eieren los met de crème fraîche, mosterd, dille, zout en peper. Schenk het mengsel over de vis. Verdeel de geraspte kaas erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Kruis de tomaatjes in en leg ze de laatste 5 minuten op de vistaart in de oven. Lekker met een groene salade met bleekselderij en honingdressing.

Bron: Nederlands Visbureau óf  www.visrecepten.nl .

Meer heerlijke visrecepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *