Inspiring Weekend

Kip met marsala en champignons

Vandaag een klassieker uit de Italiaanse keuken: pollo al marsala. Met andere woorden: kip in marsala. Echt een weekendrecept voor een dineetje met vrienden. Marsala is een wijn afkomstig uit het gelijknamige Italiaanse plaatsje Marsala uit Sicilië. Het is een versterkte wijn die ontstaat door toevoegen van wijnalcohol. De kip kun je eventueel ook vervangen door dunne lapjes kalfsvlees. Mocht je het idee hebben dat dit ingewikkeld is om te maken, vergeet dat direct. Want het is echt een van de makkelijkste gerechten die binnen 30 minuten klaar kan zijn.

4 personen30 minuten

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 4 eetlepels bloem
  • 50 gram roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout, versgemalen peper
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 250 ml marsala

Stap 1

Snijd de kipfilets overlangs door en sla de filets platter met een vleeshamer. Haal ze door de bloem, klop het overtollige eraf.

Stap 2

Verhit in een koekenpan de boter. Schenk er de olijfolie bij en bak de kipfilets op hoog vuur rondom goudbruin. Bestrooi met zout en peper. Haal de kipfilet uit de pan. Schenk eventueel nog een eetlepel olijfolie in de pan en verhit. Fruit de sjalot en knoflook ca. 1 minuut op half hoog vuur. Schep de champignons erdoor en bak kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Schep uit de pan.

Stap 3

Schenk de marsala in de pan, breng aan de kook, roer de bakresten los en laat ca. 2 minuten pruttelen. Voeg de kip toe en laat ca. 5 minuten meesudderen. Schep de paddenstoelen erbij en warm even mee. Breng eventueel extra op smaak. Lekker met gebakken aardappelen en broccoli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *