Vandaag een klassieker uit de Italiaanse keuken: pollo al marsala. Met andere woorden: kip in marsala. Echt een weekendrecept voor een dineetje met vrienden. Marsala is een wijn afkomstig uit het gelijknamige Italiaanse plaatsje Marsala uit Sicilië. Het is een versterkte wijn die ontstaat door toevoegen van wijnalcohol. De kip kun je eventueel ook vervangen door dunne lapjes kalfsvlees. Mocht je het idee hebben dat dit ingewikkeld is om te maken, vergeet dat direct. Want het is echt een van de makkelijkste gerechten die binnen 30 minuten klaar kan zijn.
4 personen | 30 minuten |
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 4 eetlepels bloem
- 50 gram roomboter
- 2 eetlepels olijfolie
- zout, versgemalen peper
- 1 sjalotje, fijngehakt
- 1 teentje knoflook
- 200 gram champignons, in plakjes
- 250 ml marsala
Stap 1
Snijd de kipfilets overlangs door en sla de filets platter met een vleeshamer. Haal ze door de bloem, klop het overtollige eraf.
Stap 2
Verhit in een koekenpan de boter. Schenk er de olijfolie bij en bak de kipfilets op hoog vuur rondom goudbruin. Bestrooi met zout en peper. Haal de kipfilet uit de pan. Schenk eventueel nog een eetlepel olijfolie in de pan en verhit. Fruit de sjalot en knoflook ca. 1 minuut op half hoog vuur. Schep de champignons erdoor en bak kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Schep uit de pan.
Stap 3
Schenk de marsala in de pan, breng aan de kook, roer de bakresten los en laat ca. 2 minuten pruttelen. Voeg de kip toe en laat ca. 5 minuten meesudderen. Schep de paddenstoelen erbij en warm even mee. Breng eventueel extra op smaak. Lekker met gebakken aardappelen en broccoli.

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!