Ga terug
+ servings
Heldere paddenstoelensoep met verse kruiden
Heldere paddenstoelensoep met verse kruiden
Heldere soep van bospaddenstoelen. Op smaak gebracht met verse kruiden en madeira of sherry. Heel snel klaar!
Aantal 8 personen
Kook tijd 35 minuten

Ingrediënten
  

  • 25 gram gedroogde paddenstoelen bijv. eekhoorntjesbrood of gemengde paddenstoelen
  • 500 gram gemengde verse paddenstoelen
  • 2 sjalotjes
  • 50 gram roomboter
  • 1 teen knoflook
  • blaadjes van 3 takjes tijm
  • zout versgemalen zwarte peper
  • 3 bospaddenstoelen bouillontabletten AH
  • 5 eetlepels madeira of droge sherry
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakt

Instructies
 

  • Week de gedroogde paddenstoelen ca. 25 minuten in 250 ml warm water. Veeg de verse paddenstoelen schoon met een borsteltje of stukje keukenpapier. Snijd de grote exemplaren in plakjes of verdeel ze in kleinere stukken. Pel en snipper de sjalotjes.
  • Verhit de boter in een grote koekenpan. Bak de sjalot ca. 2 minuten. Knijp de gedroogde paddenstoelen uit (bewaar het weekvocht). Schep de verse en gedroogde paddenstoelen en tijm door de sjalot en bak nog ca. 5 minuten. Schep af en toe om. Pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit 1½ liter water met de bouillontabletten. Voeg het weekwater van de paddenstoelen en de madeira toe. Roer de bospaddenstoelen erdoor. Schep de soep in warme borden en garneer met peterselie.

Voedingswaarde

Calorieën: 73kcal | koolhydraten: 6g | eiwit: 2g | vet: 5g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 13mg | vezels: 1g | suiker: 2g | vitamine C: 2mg