Ga terug
+ servings
Groene gehaktballen
Groene gehaktballen
Spannende gehaktballetjes gemaakt van lamsgehakt en spinazie. Het gehakt maak je zelf door lamsvlees te pureren in de keukenmachine.
Aantal 4 personen
Kook tijd 30 minuten
30 minuten

Equipment

  • keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 200 gram snijbiet of wilde spinazie
  • 2 sjalotjes grof gesnipperd
  • 1 theelepel tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram lamsvlees niet te mager
  • zout peper
  • 8 plakjes mager gerookt ontbijtspek
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Instructies
 

  • Blancheer de groente ca. 2 minuten in ruim kokend water. Giet af in een vergiet en spoel  af onder koud stromend koud. Knijp het water er goed uit. Pureer de uitgeknepen groente met de helft van de sjalot, tijm en de knoflook in de keukenmachine. Snijd het vlees in grove stukken en voeg het toe aan de gepureerde groente. Maal niet helemaal fijn. Voeg zout en peper toe.
  • Maak van het mengsel vier ballen en omwikkel elke bal met 2 plakjes spek. Verhit de olie in een braadpan en bak de ballen voorzichtig aan alle kanten aan. Voeg de rest van de sjalot toe. Zet het vuur lager en laat de ballen met het deksel schuin op de pan in ca. 10 minuten bijna gaar worden. Voeg de wijn en peterselie toe en laat nog ca. 5 minuten stoven. Lekker met aardappelpuree, smeuïg gemaakt met olijfolie in plaats van melk en (verse) doperwtjes met munt.