Voor het weekend

Zeewolf met gember-tomatensalsa

Vandaag een heerlijk visgerecht met een Aziatisch tintje. De vis is kruidig gepaneerd en gebakken. De tomatensalsa smaakt exotisch en fris tegelijkertijd. Zeewolf moet je waarschijnlijk even bestellen. Het is een lange blauwgrijze vis van ongeveer een meter lang met een zware kop en een stevig gebit . Daarmee kan hij harde schelpen van krabben en zee-egels kraken. Vandaar dat deze vis een stevige volle smaak heeft. Niet voorradig? Geen probleem, je kunt hem ook goed vervangen door kabeljauw of zeeduivel.

Welke wijn bij zeewolf met gember-tomatensalsa?

Kies voor de rosé van Clos Marie. De frisse zuren in de wijn passen goed bij de tomatensalsa, terwijl het kleine zoetje van het rijpe fruit naadloos aansluit op het zoete van de gembersiroop. Wij waren verrast.

4 personen35 minuten

Ingrediënten

  • voor de salsa:
  • 4 tomaten, ontveld en zonder zaadjes
  • 5 bolletjes gember , in dunne reepjes
  • 1 eetlepel gembersiroop (uit potje gember)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels korianderblaadjes
  • zout en peper (versgemalen)
  • 100 gram zeekraal
  • 4 stukken zeewolffilet (à 125 gram)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel 4 seizoenen-peperkorrels
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels Chinese vijfkruidenpoeder
  • zout
  • 4 eetlepels olie

Stap 1

Maak de salsa: breng ruim water aan de kook. Kruis de  tomaten in, dompel ca. 20 seconden in het kokende water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen. Overlangs doormidden snijden en zaadjes verwijderen. Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng ze in een kom met de gember, gembersiroop, 1 eetlepel citroensap en korianderblaadjes. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat dit minimaal 10 minuten intrekken.

Stap 2

Doe intussen de zeekraal in een vergiet en schenk er het kokende water van de tomaten over. Laat uitlekken en afkoelen tot lauw. Wrijf de stukken vis in met 1 eetlepel citroensap en laat ze even liggen. Plet in een vijzel of in een diep bord de peperkorrels met de bolle kant van een lepel tot grove stukjes. Meng de bloem en vijfkruidenpoeder erdoor. Wrijf de visfilets in met zout en wentel ze door het bloemmengsel. Druk dit goed aan. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zeewolffilets in ongeveer 8 à 10 minuten mooi bruin en gaar en keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Verdeel de zeekraal over vier warme borden en leg de zeewolffilets erop. Schep de salsa ernaast. Lekker met mie of basmatirijst en een groene salade.

Bron: Nederlands Visbureau

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *