Ga terug
+ servings
Gehaktballetjes met paddenstoelen
Gehaktballetjes met knolselderij
Ovenschotel of traybake van gehaktballetjes met knolselderij en lekker veel paddenstoelen. Makkelijk om te maken, want de oven doet het werk.
Aantal 4 personen
Kook tijd 35 minuten
35 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 sneden witbrood zonder korst
  • 100 ml melk
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • paneermeel of 2 beschuiten
  • Zout versgemalen peper
  • 5 eetlepels olijfolie
  • ½ knolselderij kn kleine blokjes
  • 400 gram gemengde paddenstoelen grote halveren
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 250 ml runderfond potje

Instructies
 

  • Laat het brood weken in de melk totdat het uit elkaar valt. Doe in een kom: gehakt, ei, uitgeknepen brood en sjalotje. Goed door elkaar kneden (als het te vochtig blijft, eventueel nog wat paneermeel of beschuit toevoegen). Breng op smaak met zout en peper. Rol er mooi balletjes van (dit gaat makkelijker als je vochtige handen hebt).
  • Verwarm de oven voor op 200 C. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. Roerbak de knolselderij in ca. 5 minuten tot ze licht kleuren. Breng op smaak met zout en peper. Schep in de braadslede.
  • Voeg 1 eetlepel olie toe aan het bakvet in de koekenpan en verhit. Roerbak de paddenstoelen met de knoflook ca. 2 minuten kort. Schep over in de braadslede.
  • Voeg opnieuw 2 eetlepels olie toe aan het bakvet in de koekenpan en verhit. Bak de gehaktballetjes rondom bruin en leg tussen de knolselderij en paddenstoelen.
  • Breng de fond in de koekenpan aan de kook, roer de aanbaksels los en verdeel over de inhoud van de braadslede. Zet ca. 20 minuten in de oven. Lekker met aardappelpuree, en een salade met geroosterde pijnboompitjes en tomaten.

Voedingswaarde

Calorieën: 475kcal | koolhydraten: 23g | eiwit: 30g | vet: 30g | verzadigd vet: 11g | cholesterol: 133mg | vezels: 5g | suiker: 6g | vitamine C: 7mg