Makkelijk & Snel

Rucolasalade met eendenborstfilet

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Makkelijk, snel, bijzonder en overheerlijk: een frisse salade met eendenborst, venkel en bloedsinaasappel. De eendenborstfilet maakt de salade helemaal af. Je kunt hem maken door (wilde) eendenborst zelf te bakken, maar hij smaakt extra heerlijk met kant-en-klare gerookte plakjes eendenborstfilet. 

Welke wijn bij Rucola salade met eendenborst?

Lekker met de Pinot Noir uit Frankrijk of Nieuw-Zeeland. Ook lekker met een glas Beaujolais cru zoals Fleurie. Frisse zuren sluiten aan op de frisse kant van de salade. Maar niets past zo goed bij pinot noir als eend; het vettige van de gebraden eend combineert fantastisch met een gekoelde pinot noir ernaast.

6 personen15 minuten

Ingrediënten

  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • zout, versgemalen peper
  • 1 venkel, in dunne reepjes gesneden
  • 2 (bloed)sinaasappels, in partjes
  • 1 zakje rucolasalade à 150 gram
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 300 gram gerookte eendenborstfilet
  • 1 eetlepel munt, fijngehakt

Stap 1

Klop een dressing van: zonnebloemolie, azijn, mosterd,  olijfolie, zout en peper. Was de venkel en snijd hem in dunne plakjes. Schil de schil van de sinaasappels en snijd voorzichtig de sinaasappelpartjes tussen de velletjes uit.

Stap 2

Leg de rucolasalade in een saladeschaal.  Knijp het sap uit het restant van de sinaasappel over de salade. Verdeel de dressing erover. Schep voorzichtig om.  Verdeel de venkel, rode ui, sinaasappelpartjes en de plakjes gerookte eendenborstfilet erover. Garneer met fijngesneden munt.

 

 

Omslag Wild en gevogelteIn het kookboekje Wild & Gevogelte staan pure, simpele gerechten. Bereid op een klassieke manier, maar vertaald naar ‘nu’. Want wild hoeft niet alleen maar met Kerstmis gegeven te worden. De recepten zijn geschreven door de Nederlandse Claartje Lindhout (1973).  Ze is foodstylist, en auteur van diverse kookboeken. 

Titel: Wild & Gevogelte
Auteur: Claartje Lindhout
Uitgever: Becht Lifestyle
ISBN nummer: 978 90 230 1338 9
Prijs: € 11,00
Te koop: o.a. bij Bol.com

 

 

 

Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄

Download 'm nu!

Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.

Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.

Bestel 'm direct!

Over Jolande Vos

Eigenaar en auteur ilovefoodwine.nl

Jolande is een echte foodie, en iemand die alles weet over Wijn & Spijs. Of anders gezegd: ‘Welke wijn past bij welk gerecht’? Zij is in feite de sommelier voor thuis. Sinds jaar en dag is zij bezig met de lekkerste recepten, kookboeken, wijnen en de beste restaurants te selecteren. Deze gastronomische info deelt ze hier. Haar website is uitgegroeid van een receptenblog naar een culinair platform. En via de receptenfilter kom je vast iets tegen dat past bij jouw smaak. Heb je vragen? Mail me!

Reacties

  1. Le nouveau Beaujolais est passé | 12 december 2018 om 12:14 uur

    […] Door zijn sappige frisheid combineert Beaujolais ook heel goed met peperige bladgroenten als rucola en waterkers. Kijk eens naar de waterkerssalade met confit. Gekoeld ook heel lekker bij Coq au Vin of Boeuf […]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *