- 3 courgettes
- 2 sjalotjes fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesnipperd
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel grove mosterd
- 2 groentebouillontabletten
- 100 ml kookroom
- zout versgemalen peper
- 100 g gerookte zalm
- verse dille
Was de courgettes en snijd ze met schil en al eerst in stukjes. Verwarm de olie en roer mosterd samen met de sjalot en knoflook erdoor, laat het geheel even fruiten en de mosterd ontzuren.
Voeg de gesneden courgettes toe, bak ze even op een hoog vuur mee. Voeg toe: 800 ml water en bouillontabletten. Laat de soep in ongeveer 15 minuten op een matig vuur gaarkoken. Pureer de courgettesoep met een staafmixer. Roer de kookroom erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de zalm in dunne reepjes en knip de dille heel fijn. Serveer de soep in voorverwarmde borden met wat zalm en dille.
Calorieën: 164kcal | koolhydraten: 10g | eiwit: 7g | vet: 11g | verzadigd vet: 6g | cholesterol: 34mg | vezels: 2g | suiker: 7g | vitamine C: 28mg