Ben je dol op de smaken van Italië? Dan zal dit broodje bij jou zeker in de smaak vallen. Beleg een ciabattabroodje met zelfgemaakte basilicumboter, tomaat en buffelmozzarella. Meer heb je niet nodig om er een heerlijke lunch van te maken!
Wat drinken we erbij?
Kies voor een frisse witte wijn uit Italië: zoals bijvoorbeeld de Garganega Veronese. Maar ook de Chenin Blanc Vatgegis uit ZA is een uitstekende combinatie.
2 personen | 15 minuten |
Ingrediënten
- 30-tal verse basilicumblaadjes (+ extra blaadjes voor de garnering)
- 1 teentje knoflook
- 50 gram roomboter op kamertemperatuur
- 1 theelepel zeezout
- 4 eetlepels pijnboompitten
- 1 grote ciabatta of 2 kleine
- 2 tomaten
- 2 bollen buffelmozzarella
- snufje zwarte peper
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
Stap 1
Pureer de basilicumblaadjes en het knoflookteentje in een blender. Neem een diepe kom en mix daarin de roomboter met een mixer tot deze zacht wordt. Voeg daarna de gepureerde basilicumblaadjes, de knoflook en zeezout toe. Mix nog even om alle ingrediënten goed te mengen.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 220°C. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan . Snijd de ciabattabroodjes doormidden en rooster ze kort in de oven. Haal de broodjes uit de oven en bestrijk ze met de basilicumboter. Snijd de tomaten en de buffelmozzarella’s in plakjes en beleg er de ciabattabroodjes mee. Bestrooi met zwarte peper. Verdeel de pijnboompitten erover en garneer met nog enkele blaadjes basilicum. Druppel nog wat extra vierge olijfolie over de broodjes en klaar!

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!