Easy Tuesday

Pasta alla Puttanesca

Pasta alla Puttanesca is een Italiaanse klassieker. Het betekent ‘Hoerenpasta’ of pasta op z’n hoers. Het verhaal gaat dat de dames van lichte zeden in Napels deze pasta serveerden om klanten naar hun bordelen te lokken. De liefde van de man gaat dus blijkbaar echt door de maag! Behalve dat deze pasta heerlijk smaakt, is hij ook heel eenvoudig te maken.

Welke wijn drinken we bij pasta alla puttanesca?

Bij een Italiaanse pasta drinken we Italiaanse wijn. Kies bijvoorbeeld voor deValpolicella of de Sangiovese Toscano. Beide wijnen zijn ideaal voor gerechten met een tomatensaus. Maar ook een kruidige rosé doet het goed. Die zorgt voor een moment van verfrissing.

4 personen15 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 6 ansjovisfilets, in stukjes
  • 1 blik tomatenblokjes op sap
  • 3 tl kappertjes
  • 100 g zwarte olijven zonder pit (Taggia-olijven)
  • 1 tl gemalen cayennepeper
  • 4 eetlepels fijngehakte platte peterselie
  • 300 g trenette of een andere pasta soort
  • zout, versgemalen peper

Stap 1

Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook tot deze licht kleurt. Voeg ansjovis toe en laat smelten. Voeg de tomaatblokjes, de kappertjes, de gehalveerde olijven, cayennepeper en peterselie toe en verwarm alles goed.

Stap 2

Kook intussen de pasta, volgens de gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met zout ‘al dente’ ( =beetgaar) en bewaar wat van het kookvocht.

Stap 3

Doe de gekookte pasta bij de saus in de hapjespan, voeg eventueel wat kookvocht toe en meng alles goed. Breng op smaak met versgemalen peper. Lekker met een groene salade met tomaat en pijnboompitjes.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *