Easy Tuesday

Buffelmozzarella met salsa verde

Heerlijke buffelmozzarella, overgoten met een salsa verde. Salsa verde is een dressing met groene kruiden, lekker fris en snel gemaakt. Dit gerecht is uitstekend als starter bij een zomers etentje of lekker als bijgerecht. Dit gerecht doet het ook heel goed met veel visite in de zomer op de buffettafel.

Welke wijn drinken we bij buffelmozzarella met salsa verde?

Frisfruitige Gavi uit de Piëmonte (krijgt een 9- van Harold Hamersma!), maar ook de Vermentino uit Sardinië zijn beiden een geweldig aperitief, maar passen ook goed bij salades en vis. De wijn is heerlijk fruitig, lekker fris en rond. Smaakt heerlijk bij dit onvervalste Italiaanse voorgerecht met echte buffelmozzarella en artisjok. De garnering met versgeraspte citroenschil accentueert vooral het frisse karakter van de wijn en geeft het gerecht extra spanning.

 

Muziek: Scenes from an Italian restaurant van Billy Joel.

Buffelmozzarella met artisjok

Buffelmozzarella met salsa verde

Bereiding: 10 minuten
Totaal: 10 minuten
Heerlijk voorgerecht voor de zomer: buffelmozzarella met artisjok. Maar vooral de salsa verde maakt het tot een waar feest. Ook heerlijk als lunch.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 4 buffelmozzarella
  • 2 potjes gemarineerde artisjok à 190 gram uitgelekt
  • ½ eetlepel geraspte citroenschil
  • basilicum blaadjes

salsa verde

  • 15 gram basilicumblaadjes
  • 20 gram platte peterselie zonder takjes
  • 10 gram bieslook
  • 1 teentje knoflook uit de knijper
  • ½ sjalotje fijngesnipperd
  • 2 eetlepels kappertjes uitgelekt
  • 100 ml olijfolie
  • 1 theelepel Dyonmosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout versgemalen peper

Bereiding
 

  • Pureer alle ingrediënten voor de salsa in de keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze dakpansgewijs op een platte schaal. Leg de uitgelekte artisjok ertussen. Druppel de salsa verde er overheen. Bestrooi met de citroenschil, versgemalen peper en de blaadjes basilicum. Zet de rest van de salsa verde in een schaaltje op tafel. Serveer met zuurdesem stokbrood.
Even tussendoor: door op het AH-icoontje te klikken, zet je alle ingrediënten meteen in je AH-winkelmand. Zo simpel kan het zijn!

Salsa Verde over?

Maak de volgende dag de witlof in serranoham en knolselderij. Vervang hier de peterselie door een paar eetlepels salsa verde. Super resultaat. Of maak het recept Orzo met mosselen en salsa verde. Ook helemaal verrukkelijk

 

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&6 2013
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept