Heerlijke buffelmozzarella, overgoten met een salsa verde. Salsa verde is een dressing met groene kruiden, lekker fris en snel gemaakt. Dit gerecht is uitstekend als starter bij een zomers etentje of lekker als bijgerecht. Dit gerecht doet het ook heel goed met veel visite in de zomer op de buffettafel.
Welke wijn drinken we bij buffelmozzarella met salsa verde?
Frisfruitige Gavi uit de Piëmonte (krijgt een 9- van Harold Hamersma!), maar ook de Vermentino uit Sardinië zijn beiden een geweldig aperitief, maar passen ook goed bij salades en vis. De wijn is heerlijk fruitig, lekker fris en rond. Smaakt heerlijk bij dit onvervalste Italiaanse voorgerecht met echte buffelmozzarella en artisjok. De garnering met versgeraspte citroenschil accentueert vooral het frisse karakter van de wijn en geeft het gerecht extra spanning.
Muziek: Scenes from an Italian restaurant van Billy Joel.
Buffelmozzarella met salsa verde
Ingredienten
- 4 buffelmozzarella
- 2 potjes gemarineerde artisjok à 190 gram uitgelekt
- ½ eetlepel geraspte citroenschil
- basilicum blaadjes
salsa verde
- 15 gram basilicumblaadjes
- 20 gram platte peterselie zonder takjes
- 10 gram bieslook
- 1 teentje knoflook uit de knijper
- ½ sjalotje fijngesnipperd
- 2 eetlepels kappertjes uitgelekt
- 100 ml olijfolie
- 1 theelepel Dyonmosterd
- 1 eetlepel citroensap
- zout versgemalen peper
Bereiding
- Pureer alle ingrediënten voor de salsa in de keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
- Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze dakpansgewijs op een platte schaal. Leg de uitgelekte artisjok ertussen. Druppel de salsa verde er overheen. Bestrooi met de citroenschil, versgemalen peper en de blaadjes basilicum. Zet de rest van de salsa verde in een schaaltje op tafel. Serveer met zuurdesem stokbrood.
Salsa Verde over?
Maak de volgende dag de witlof in serranoham en knolselderij. Vervang hier de peterselie door een paar eetlepels salsa verde. Super resultaat. Of maak het recept Orzo met mosselen en salsa verde. Ook helemaal verrukkelijk
Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&6 2013
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti
Zorgeloze kerst zonder stress? Dat kan! 🎄
Download 'm nu!
Ontdek ons Stressvrije Kerst e-book – jouw ultieme gids voor een ontspannen kerstdiner! Met 5 complete kerstmenu’s, handige werkplannen per dagdeel, wijnsuggesties en slimme tips om kerststress te vermijden.
Plus: 10% korting op de bijpassende wijnen van kwaliteitsimporteur QV Select! Mis deze kans niet om van jouw kerst een onvergetelijke en ontspannen feestdag te maken.
Bestel 'm direct!