Buffelmozzarella met artisjok

Easy Tuesday
Buffelmozzarella met salsa verde

Frisfruitige Gavi uit de Piëmonte, maar ook de Vermentino uit Sardinië zijn beiden een geweldig aperitief, maar passen ook goed bij salades en vis. De wijn is heerlijk fruitig, lekker fris en rond. Smaakt heerlijk bij dit onvervalste Italiaanse voorgerecht met echte buffelmozzarella en artisjok. Aantrekkelijk overgoten met een salsa verde. De garnering met versgeraspte citroenschil accentueert vooral het frisse karakter van de wijn en geeft het gerecht extra spanning. Dit gerecht doet het ook heel goed op een buffettafel.

4 personen10 minuten

Muziek: Scenes from an Italian restaurant van Billy Joel.

Ingrediënten

  • salsa verde
  • 15 gram basilicumblaadjes
  • 20 gram platte peterselie, zonder takjes
  • 10 gram bieslook
  • 1 teentje knoflook, uit de knijper
  • ½  sjalotje, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
  • 100 ml olijfolie
  • 1 theelepel Dyonmosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout, versgemalen peper
  • 4 buffelmozzarella
  • 1 potje gemarineerde artisjok à 300 gram (uitgelekt)
  • ½ eetlepel geraspte citroenschil
  • basilicum blaadjes

Stap 1

Pureer alle ingrediënten voor de salsa in de keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

Stap 2

Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze dakpansgewijs op een platte schaal. Leg de uitgelekte artisjok ertussen. Druppel de salsa verde er overheen. Bestrooi met de citroenschil, versgemalen peper en de blaadjes basilicum. Zet de rest van de salsa verde in een schaaltje op tafel. Serveer met zuurdesem stokbrood.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.

 

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&6 2013
Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *