Heerlijke buffelmozzarella, overgoten met een salsa verde. Salsa verde is een dressing met groene kruiden, lekker fris en snel gemaakt. Dit gerecht is uitstekend als starter bij een zomers etentje of lekker als bijgerecht. Dit gerecht doet het ook heel goed met veel visite in de zomer op de buffettafel.
Welke wijn drinken we bij buffelmozzarella met salsa verde?
Frisfruitige Gavi uit de Piëmonte, maar ook de Vermentino uit Sardinië zijn beiden een geweldig aperitief, maar passen ook goed bij salades en vis. De wijn is heerlijk fruitig, lekker fris en rond. Smaakt heerlijk bij dit onvervalste Italiaanse voorgerecht met echte buffelmozzarella en artisjok. De garnering met versgeraspte citroenschil accentueert vooral het frisse karakter van de wijn en geeft het gerecht extra spanning.
1 potje gemarineerde artisjok à 300 gram (uitgelekt)
½ eetlepel geraspte citroenschil
basilicum blaadjes
Stap 1
Pureer alle ingrediënten voor de salsa in de keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Stap 2
Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze dakpansgewijs op een platte schaal. Leg de uitgelekte artisjok ertussen. Druppel de salsa verde er overheen. Bestrooi met de citroenschil, versgemalen peper en de blaadjes basilicum. Zet de rest van de salsa verde in een schaaltje op tafel. Serveer met zuurdesem stokbrood.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Geef je hier op.
Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Proef&6 2013 Fotografie Rob van de Vet, Styling Hanna van den Bos en Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti
Geef een reactie